vijesti

 • Djed Božićnjak i ove godine posjetio mališane u Slavoniji

  Dana 18. prosinca 2017. godine okupili smo se u Kinu Mladost u Županji gdje smo zajedno s djecom iz Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije i djecom iz udomiteljskih obitelji s područja Grada Županje odgledali predstavu "Pipi i prijatelji – božićna čarolija" koju je priredio Mrak teatar iz Županje kojem ovim putem zahvaljujemo.

  >>>

 • Borba protiv diskriminacije i mržnje prema manjinama nakon gotovo deset godina još uvijek traje

  Agencija Europske unije za temeljna prava (European Union Agency for Fundamental Rights; FRA) izdala je rezultate drugog istraživanja o manjinama i diskriminaciji pod nazivom EU-MISID II. Pošto su njihova istraživanja iznimno kvalitetna, opsežna i vrijedna ovim putem Vam u ostatku teksta donosimo službeno priopćenje za javnost te poveznicu na kojoj možete pronaći rezultate ovoga istraživanja.

  >>>

 • Nema nade za siromašne

  Mediji su jučer prenijeli vijest i videosnimku o dijeljenju poklona za Svetog Nikolu u privatnom katoličkom vrtiću "Blažena Hozana". Prema videosnimci i pozivu za medije iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pokloni su financirani iz Europskog socijalnog fonda i Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

  >>>

 • Međunarodni dan volontera

  Danas se obilježava Međunarodni dan volontera. Udruga B.a.B.e. poznata je, između ostalog, po svojim volonterskim aktivnostima kao i poticanju volonterstva što smo pokazale i osnivanjem Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije u sklopu projekta Uključivanje + uživanje = zapošljavanje sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge (...)

  >>>

 • Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

  Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se sutra, 2. prosinca 2017. godine, od 10 do 12 sati, pridruže na Trgu kralja Tomislava u Županji gdje ćemo obilježiti Međunarodni dan volontera. Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine te se od tada obilježava svake godine, 5. prosinca.

  >>>

 • Otvoreno pismo udruga i pravnih klinika povodom aktualne krize sustava besplatne pravne pomoći

  Zbog ozbiljnih problema u funkcioniranju sustava primarne pravne pomoći, predstavnici udruga i pravnih klinika koji temeljem Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći pružaju građanima i građankama pravne savjete i informacije, uputili su otvoreno pismo Ministarstvu pravosuđa. U otvorenom pismu posebno upozoravamo na kritično stanje u financiranju sustava besplatne pravne pomoći te smatramo da je (...)

  >>>

 • Održana edukacija o oglašavanju na društvenim mrežama

  U srijedu, 29. studenog 2017. godine, u prostorijama Centra za socijalnu skrb Županja, održana je jednodnevna edukacija o oglašavanju na društvenim mrežama . Edukacija je namijenjena organizatorima volontiranja za što uspješnije privlačenje potencijalnih volontera i njihovo uključivanje u volonterske akcije putem društvenih mreža.

  >>>

 • Obećanje ludom radovanje!

  Potaknute nedavnim događajima, zgrožene besramnim lažnim obećanjima i širenjem lažnih informacija, još se jednom osvrćemo na pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije. Ne tako davne 2014. godine, i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jasno je na svom Facebook profilu, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, pozvala na ratifikaciju Istanbulske (...)

  >>>

 • Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Ususret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenog , čitav smo mjesec provodile akciju na Facebooku pod nazivom #astojetoseksualnonasilje? Ponukane brojnim pristiglim komentarima i pričama koje ste podijelili/e s nama, 23. studenog 2017. godine u Kući ljudskih prava u Zagrebu, održale smo predavanje i edukaciju "Povucimo granicu nasilnim vezama" , a 24. studenog (...)

  >>>

 • Poziv na radionice i predavanja

  Dragi naši/e, Ovim putem Vas pozivamo na radionice povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koje organiziramo u Zagrebu i u Vukovaru. Radionica pod naslovom "Povuci granicu nasilnim vezama" održat će se u četvrtak, 23. studenog 2017. godine, u prostorijama Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112c u Zagrebu, s početkom u 15 sati.

  >>>

 • ADRIANINA PRIČA

  Drage/i naše/i, U sklopu naše akcije #astojetoseksualnonasilje? koju održavamo povodom cjelomjesečnog obilježavanja Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama, donosimo Vam iskrenu priču od naše drage Adriane! Adriana je odlučila otići korak dalje i napisati nam priču u kojoj hrabro progovara o seksualnom nasilju, o nasilju u vezama....

  >>>

 • Reakcija na članak

  Udruga B.a.B.e. kao organizacija za zaštitu ljudskih prava smatra svojom moralnom i društvenom obvezom reagirati na članak pod naslovom "Prije 30 godina napao me razuzdani …." autorice Milane Vuković Runjić objavljen dana 9. studenog 2017. godine u elektronskom izdanju Jutarnjeg lista, u rubrici Seksopolis. Ovo osobito iz razloga što smo zaprimile reakcije građanki i korisnica koje su (...)

  >>>

 • A ŠTO JE TO SEKSUALNO NASILJE?

  Drage naše i dragi naši, Ovim putem Vam želimo predstaviti našu novu akciju, u kojoj će te veliku ulogu igrati upravo Vi ! Potaknute slučajevima poput Weinstein, #metoo , optužbama za zlostavljanje čak i u Europskom parlamentu , a sada i optužbama protiv poznatog glumca Kevina Spaceya ... Zapravo, potaknute svime onime što je ostalo nakon ovih slučajeva, a to je dugo čekani, (...)

  >>>

 • #metoo i u Europskom parlamentu

  U svijetlu nedavnih optužbi na filmskoj sceni Hoolywooda ( o kojoj smo pisali prošli tjedan ) razvio se diskurs i diljem drugih profesija o seksualnom nasilju unutar njih, pa tako optužbe za seksualno nasilje nisu zaobišle ni Europski parlament. Naime, u ponedjeljak je nekoliko zastupnica i zaposlenica Europskog parlamenta napisalo pismo predsjedniku parlamenta Antoniu Tajaniu s naslovom: (...)

  >>>

 • #metoo ili osnaživanje kroz empatiju

  Zadnjih nekoliko tjedana nismo mogle ne zamijetiti novi pokret započet na društvenim mrežama, a prepoznajemo ga po intrigantnom hashtagu #metoo . Nakon što nas je zaintrigirao krenule smo u istraživanje i otkrile zbilja snažnu, vrijednu i hrabru poruku koju on šalje. Također, nismo mogle samo uzdahnuti i pomisliti "kako lijepo", nego smo morale nešto i napisati o ovome i (...)

  >>>

1 2 3 4 5 > >>