vijesti

 • Prijave za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda-ECOSOC

  01. lipnja 2020. godine rok je za prijavu nevladinih organizacija za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda – ECOSOC. ECOSOC je središnje tijelo Ujedinjenih naroda za rasprave, donošenje smjernica i preporuka te koordinaciju UN-ovih aktivnosti na području gospodarskog, društvenog i s njima povezanih aspekata globalnih razvojnih politika te (...)

  >>>

 • WAVE Poziv: Umjetnička djela koja promoviraju ženska prava

  WAVE Mreža je europska mreža ženskih organizacija koja se fokusira na eliminaciju nasilja nad ženama i djecom. Osnovana 1994., trenutno broji više od 150 članica među kojima je i udruga B.a.B.e.. StepUp! kampanja je kampanja WAVE Mreže na razini Europe, a bavi se promoviranjem načina zaustavljanja nasilja nad ženama, podizanja svjesti o problemu i zaštitom žrtava nasilja nad ženama i (...)

  >>>

 • Nasilje nad ženama u doba korone

  Nasilje nad ženama ostaje velika prijetnja za globalno javno zdravlje i zdravlje žena i tijekom izvanrednih okolnosti Nasilje nad ženama vrlo je rasprostranjeno. Nasilje u intimnim vezama najčešći je oblik nasilja. Svaka treća žena u svijetu iskusila je fizičko ili seksualno nasilje od strane intimnog partnera ili seksualno nasilje od strane bilo kojeg počinitelja (...)

  >>>

 • Pravna i psihološka pomoć

  U posljednje vrijeme svjedočimo kako se životi oko nas, pa i naši vlastiti, iznenadno i drastično mijenjaju. Neki/e od nas preko noći su prisiljeni/e napustiti svoje domove, neki/e obolijevaju, neki/e su izgubili/e posao ili očekuju taj ishod promatrajući tijek krize, neki/e ostaju bez podrške okoline koja se postupno zatvara u sebe i postaju ranjivi na pokušaje zloupotrebe situacije.

  >>>

 • Obavijest građanima/kama i korisnicima/ama

  Na temelju Odluke o organizaciji rada centara za socijalnu skrb i pružatelja usluga socijalne skrbi za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, koju je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo 19. ožujka 2020. godine, udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran.

  >>>

 • Poziv za WAVE mlade ambasadore/ice 2020.!

  Traži se druga generacija WAVE [1] mladih ambasadora/ica . Od listopada 2018. godine WAVE mladi ambasadori/ce podržavaju StepUp! kampanju za mobiliziranje i poticanje mladih na podizanje svijesti o kršenju ljudskih prava među kojima je i nasilje nad ženama i djevojčicama. Želiš li biti dio svjesne, otvorene i kritičke vršnjačke grupe koju strastveno zanimaju prava (...)

  >>>

 • Održan međusektorski trening za stručnjake/inje koji/e rade sa ženama žrtvama nasilja

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. , u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence ( HELPLINE ) koji je financiran sredstvima Europske unije, organizirala je trening za stručnjake/inje koji/e rade sa ženama žrtvama nasilja. Trening se održao 5. ožujka 2020. godine u (...)

  >>>

 • Održana edukacija za volontere/ke

  Jučer, 5. ožujka, u sklopu projekta HELPLINE, B.a.B.e. i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održale su edukaciju za potencijalne volontere/ke koji/e su zainteresirani/e za volontiranje na SOS telefonu udruge B.a.B.e. ili u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Edukacija se održala u prostorijama Kuće ljudskih prava, na adresi Selska cesta 112c s početkom u 10 (...)

  >>>

 • Međunarodni trening u Bugarskoj u okviru projekta 'VIVIEN'

  Ovaj tjedan održale smo tri treninga bugarskim policajcima i policajkama, psiholozima i psihologinjama, socijalnim radnicima i radnicama, učiteljima i učiteljicama, predstavnicima/ama civilnog društva koji rade ili mogu biti prvi kontakt ženama žrtvama nasilja u Sofiji i Plovdivu. Trening je organiziran kao aktivnost u okviru projekta VIVIEN - Obrazovna mreža za žrtve nasilja: (...)

  >>>

 • Poziv na sudjelovanje na međusektorskom treningu za stručnjake/inje koji/e rade sa ženama žrtvama nasilja

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran., u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) koji je financiran sredstvima Europske unije, organizira seriju od 6 treninga koji za cilj imaju povećati opće znanje o problemu obiteljskog nasilja među dionicima unutar sustava podrške ženama (...)

  >>>

 • Poziv na edukaciju za volontere/ke

  B.a.B.e. i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima organiziraju edukaciju za potencijalne volontere/ke koji/e su zainteresirani/e za volontiranje na SOS telefonu udruge B.a.B.e. ili u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Edukacija će se održati 4. ožujka 2020. u prostorijama Kuće ljudskih prava, na adresi Selska cesta 112c s početkom u 10 sati (...)

  >>>

 • Održan seminar za rukovoditelje/ice u Zagrebu

  Danas, 12. veljače 2020. godine, u okviru europskog projekta 'VIVIEN –Obrazovna mreža za žrtve nasilja: Obrazovni projekt za unaprjeđenje sustava podrške ženama žrtvama nasilja' (VIVIEN - VIctim VIolence Educational Network, An educational project to improve the ability to assist women victims of violence), koji u svom primarnom fokusu ima prevenciju i suzbijanje nasilja prema ženama kroz (...)

  >>>

 • 'Napredni multisektorski trening' u Vinkovcima

  Udruga B.a.B.e. organizirala je trodnevni međusektorski trening na temu prevencije i suzbijanja nasilja prema ženama u Vinkovcima, 05., 06. i 07. veljače. Riječ je o trećem višednevnom multisektorskom treningu za stručnjake iz policije, pravosuđa, zdravstva, obrazovanja te socijalnih servisa i predstavnike/ice organizacija civilnog društva koji/e se bave spomenutom temom.

  >>>

 • Presuda Alojzu Tomaševiću ruši povjerenje žrtava u sustav

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. ovim priopćenjem reagira na prvostupanjsku presudu Suda u Slavonskom Brodu, kojom je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević osuđen na 10 mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine za kazneno djelo nasilja u obitelji. Smatramo kako ta kazna nije u skladu s težinom počinjenog djela te da ona oslikava odnos hrvatskog društva (...)

  >>>

 • Studijski posjet ženske organizacije iz Japana

  Jučer, 21.siječnja 2020. godine, održale smo sastanak s članicama ženske organizacije s područja japanske regije Tokushima. Radi se o grupi od 17 žena iz Japana, starijih od 60 godina, koje su bivše učiteljice/profesorice a bave promicanjem statusa žena u društvu te pokušavaju revitalizirati lokalne zajednice kroz međunarodnu razmjenu i dijeljenje iskustva.

  >>>

1 2 3 4 5 > >>