Webinar o slobodi izražavanja

Ove srijede, 13. ožujka, održava se refleksivni seminar u formi javnog webinara pod nazivom "Civilno društvo pod pritiskom – Strategije i alati".

U webinaru će sudjelovati predstavnici i predstavnice udruga civilnog društva te aktivisti i aktivistkinje iz 28 zemalja članica Europske Unije, a raspravljat će o govoru mržnje, lažnim vijestima i zastrašivanju te granicama slobode izražavanja kao demokratske vrijednosti, pri čemu će sudionici/e razmjenjivati znanja i iskustva o najuspješnijim strategijama usmjerenim protiv zlouporaba slobode izražavanja kako bi se razvili alati za uspješno suzbijanje govora mržnje.

Webinar se održava u sklopu provedbe europskog projekta "RESPONSIBILITY. Freedom of Expression." kojeg provodimo u partnerstvu s  Sveučilištem u Beču, "SPOC" (Bugarska), Institutom za istraživanja Faragas (Bugarska) i austrijskom udrugom "The World of NGOs" koja je nositeljica projekta. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru programa "Europa za građane", potprogram 2 "Demokratski angažman i građansko sudjelovanje.