Završen projekt "Hand in hand for victims of gender-based violence"

Projekt "Hand in hand for victims of gender-based violence" nastavak je istoimenog projekta implementiranog 2018. godine, a u partnerstvu s Women's Resource Center of Armenia. Jednako kao i prošle godine, i ove godine projekt je financirala Human Rights House Foundation.

Predmetni projekt uključivao je 2 studijska posjeta između članica Kuća ljudskih prava, konkretno Kuće ljudskih prava Zagreb i Kuće ljudskih prava Azerbajdžan. U projektu su sudjelovale 2 članice; B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. i WARD Women's Association for rational Development . S obzirom da obje navedene organizacije djeluju s ciljem zaštite ženskih ljudskih prava, svrha ovog projekta bila je povećati profesionalne kapacitete te razmijeniti relevantna iskustva u borbi protiv nasilja prema ženama.

Prilikom posjeta Bakuu, predstavnice udruge B.a.B.e. posjetile su organizaciju domaćicu, ali i UNFPA, Society for Protection of Women's Rights koje nosi ime po Dilari Aliyevoj, Clean World Public Union's sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, Državno povjerenstvo za obitelj, žene i djecu te su upoznale poznate ekspertkinje za rodna pitanja i aktivistkinje Zumrudu Jalilovu i Nisu. Tijekom sastanaka s navedenim organizacijama i institucijama, predstavnice B.a.B.e.-a predstavile su svoj rad, ali i razmijenile relevantna iskustva.

Po završetku prvog dijela projekta, predstavnice organizacije WARD posjetile su Zagreb gdje su se sastale s drugim predstavnicima/ama Kuće ljudskih prava Zagreb, ali i  Željkom Barić, koordinatoricom Doma Duga Zagreb, Majom Štahan, koordinatoricom Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih i prekršajnih djela, predstavnicama Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Zagreba te predstavnicama Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH.