vijesti

 • B.a.B.e. sudjelovale na ovogodišnjem MEGAPHONE-u u Budimpešti

  Od 12. do 13. studenog sudjelovale smo na MEGAPHONE-u 2019, međunarodnom događaju čiji je cilj stvoriti prostor za raspravu, razmjenu znanja i iznalaženje alata za učinkovito djelovanje u eri društvene polarizacije, dezinformacija i društveno-medijskih algoritama. Društvene posljedice tehnološkog razvoja i novih kanala komunikacije za mnoge od nas predstavljaju velik izazov, no ujedno i (...)

  >>>

 • B.a.B.e. sudjelovale na WAVE treningu u Bratislavi

  Udruga B.a.B.e. sudjelovala je na WAVE Training Institute trodnevnom treningu u Bratislavi od 13.-15. studenog 2019.godine. Naša je udruga članica WAVE mreže (Women Against Violence Europe) koja je osnovana 1994. godine kao neformalna mreža, a od 2014. djeluje kao pravna i formalna mreža nevladinih organizacija sastavljena od europskih ženskih nevladinih organizacija koje (...)

  >>>

 • B.a.B.e. u Vinkovcima održale Multisektorski trening srednjeg stupnja za profesionalce

  U Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima, u srijedu i četvrtak (6. i 7. studenog) Udruga B.a.B.e. održala je 'Multisektorski trening srednjeg stupnja za profesionalce'. Riječ je o drugom treningu za stručnjake/inje iz policije, pravosuđa, socijalnih servisa, zdravstva, obrazovanja i civilnog društva koji rade ili mogu raditi sa ženama žrtvama nasilja, koji se provodi u okviru projekta (...)

  >>>

 • Održana treća fokus grupa s djelatnicima/ama iz medicinskog sektora

  Danas, 29. listopada, održana je treća fokus grupa s djelatnicima/ama iz medicinskog sektora, u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Rights, Equality and Citizenship.

  >>>

 • Fokus grupa s djelatnicima/ama centara za socijalnu skrb

  Danas, 28. listopada, održana je fokus grupa s djelatnicima/ama centara za socijalnu skrb, u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Rights, Equality and Citizenship. Fokus grupu organizirala je udruga B.a.B.e. Budi aktivna.

  >>>

 • Sastanak ASTRA mreže u Poljskoj

  Predstavnica Udruge B.a.B.e. u četvrtak i petak (17. i 18. listopada) prisustvovala je sastanku ASTRA mreže , koji se ove godine održao u Varšavi. Na dvodnevnom sastanku u Poljskoj sudjelovalo je 30 predstavnika/ca organizacija civilnog društva iz 15 zemalja. Članice ASTRA mreže raspravljale su o stanju reproduktivnih i seksualnih prava na području Centralne i Istočne Europe, kao i o (...)

  >>>

 • Molba za dostavu ponude za PR usluge

  1. UVOD Projekt " How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) " financiran je od strane Rights, Equality and Citizenship programa Europske unije. Glavni cilj projekta je pružiti zaštitu i podršku ženama žrtvama rodnouvjetovanog nasilja promovirajući multidisciplinarni pristup predmetnom (...)

  >>>

 • B.a.B.e. održale trening za volontere/ke

  Dana 11. listopada 2019. naša psihologinja Bruna Nedoklan zaposlena u Psihološkom savjetovalištu održala je specijaliziranu edukaciju za volontere/ke Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na temu podrške i prava žrtava obiteljskog nasilja. Cilj edukacije je bio dodatno senzibilizirati volontere/ke te im omogućiti dodatna znanja i vještine za rad sa ženama žrtvama (...)

  >>>

 • Fokus grupa s ekspertima/kinjama koji/e se bave problematikom rodnouvjetovanog nasilja

  Danas, 24. listopada, održana je fokus grupa, s ekspertima/kinjama koji/e se bave problematikom rodnouvjetovanog nasilja, u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Rights, Equality and Citizenship. Fokus grupu organizirala je udruga B.a.B.e.

  >>>

 • Udruga B.a.B.e. povodom slučaja u Zadru: Djevojci je nužno pružiti široku zaštitu i podršku, institucije moraju reagirati

  Udruga B.a.B.e., povodom kaznene prijave protiv pet mladića iz okolice Zadra za teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu 16-godišnjakinje, ponovno ukazuje na manjkavosti i neujednačene prakse pravosuđa Republike Hrvatske te na sustavnost problema rodno uvjetovanog nasilja. Vođene medijskim izvještajima, moramo izraziti gorčinu i nezadovoljstvo odlukom Suda o puštanju mladića da se (...)

  >>>

 • B.a.B.e. održale trodnevni međusektorski trening u Vinkovcima

  Udruga B.a.B.e. održala je 'Basic Multi-professional Training' prošli tjedan u Vinkovcima. Riječ je u prvom od tri niza trodnevnih međusektorskih treninga kojima je cilj prevencija i suzbijanje nasilja prema ženama kroz međusektorsku edukaciju i rad sa stručnjacima/kinjama iz resora policije, pravosuđa, socijalnih servisa, medicine i obrazovanja, te predstavnika/ica civilnog društva.

  >>>

 • Preventivnim programom 'Lily' obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  U ponedjeljak 23. rujna 2019. godine, u kazalištu Vidra, prigodnim programom projekta "Lily" Ministarstva unutarnjih poslova obilježen je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Nakon prigodnih govora glavnog ravnatelja policije Nikole Milina, pomoćnice ministra pravosuđa Vedrana Šimundža Nikolić , zamjenika predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske Marina Mrčele , (...)

  >>>

 • Stručni skup 'Nasilje u društvu - izvor stresa i traume i/ili profesionalni izazov za stručnjake'

  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama predstavnice Udruge B.a.B.e. prisustvovale su stručnom skupu 'Nasilje u društvu - izvor stresa i traume i/ili profesionalni izazov za stručnjake' , kojeg je organiziralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nazočnima se obratila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu (...)

  >>>

 • 'VIVIEN' predstavljen Povjerenstvu za ravnopravnost spolova VSŽ i Koordinaciji za ljudska prava VSŽ

  U petak, 20. rujna 2019. godine, u Vukovaru na zajedničkoj sjednici Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije predstavljen je projekt ' VIVIEN - VIctim VIolence Educational Network. An educational project to improve the ability to assist women victims of violence' (Obrazovna mreža za žrtve nasilja.

  >>>

 • Fokus grupa s policijskim službenicima/ama

  Jučer, 16. rujna, održana je fokus grupa s policijskim službenicima/ama u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Rights, Equality and Citizenship. Fokus grupu organizirala je udruga B.a.B.e. Budi aktivna.

  >>>

<< < 1 2 3 4 5 > >>