vijesti

 • Drugi ciklus edukacija o metodi društveno korisnog učenja

  B.a.B.e. su sudjelovale na drugom ciklusu edukacija o metodi društveno korisnog učenja i njenoj primjeni u sklopu projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" , čija je nositeljica organizacija civilnog društva DRAZ - Održivi razvoj zajednice, a partneri su Life Potential , Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

  >>>

 • Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije

  Hrvatska je u srijedu položila ispravu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulska konvencija) Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da će konvencija za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada.

  >>>

 • Studijski posjet Zagrebu

  Dana 24. svibnja 2018. godine, u sklopu projekta UZOR-učimo zajedno, opažamo, reagiramo, učenici/e iz Gimnazije Županja koji/e su ujedno i volonteri/ke školskog volonterskog kluba "Žugi" doputovali/e su u studijski posjet Zagrebu. Učenici/e su odabrani na temelju ostvarenih volonterskih sati i volonterskog angažmana u pružanju pomoći u učenju djeci iz udomiteljskih obitelji te u školskom (...)

  >>>

 • WAVE POZIV ZA MLADE AMBASADORE/ICE

  Želiš biti dio pozitivne promjene i aktivno sudjelovati u kreiranju javnih politika na višem nivou? Želimo da postaneš naš/a ambasador/ica! WAVE mreža * traži mlade i predane vizionare i vizionarke da se pridruže svojim vršnjacima/kinjama kao ambasadori/ce Step Up! kampanje. Step Up! kampanja je projekt mreže WAVE pokrenut s ciljem ulaganja dodatnog napora u suzbijanje nasilja (...)

  >>>

 • Prijave za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda - ECOSOC

  01. lipnja 2018. godine rok je za prijavu nevladinih organizacija za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda – ECOSOC. ECOSOC je središnje tijelo Ujedinjenih naroda za rasprave, donošenje smjernica i preporuka te koordinaciju UN-ovih aktivnosti na području gospodarskog, društvenog i s njima povezanih aspekata globalnih razvojnih politika te (...)

  >>>

 • Održana radionica o crowdfundingu

  Dana 25. travnja u Gimnaziji Županja održana je radionica o crowdfundingu za početnike/ce. Radionica je namijenjena učenicima/ama Gimnazije na kojoj su isti/e dobili/e priliku, na pristupačan i interaktivan način, saznati više o osnovnoj tehnologiji, zahtjevima i mogućnostima koje stoje na raspolaganju budućim crowdfunderima/cama.

  >>>

 • Međunarodni trening o seksualnim i reproduktivnim pravima žena

  U ponedjeljak (23. travnja) i utorak (24. travnja) u Zagrebu održane su trening za članice mreže ASTRA. ASTRA je u suorganizaciji s feminističkom organizacijom civilnog društva CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje organizirala radionice na temu korištenja međunarodnih instrumenata i mehanizama za zagovaranje ljudskih prava.

  >>>

 • 'Neka Sabor istraži policijsko zastrašivanje aktivista i aktivistkinja'

  Platforma 112 strogo osuđuje najnovije grube pritiske Ministarstva unutarnjih poslova na odvjetnici/e i organizacije koje štite ljudska prava te poziva premijera Andreja Plenkovića i ministra Davora Božinovića da obuzdaju policiju i zaustave narušavanje vladavine prava u Republici Hrvatskoj. K tome, organizacije okupljene u Platformi 112 podržavaju zahtjev Centra za mirovne studij e i (...)

  >>>

 • Dvodnevna edukacija Nacionalne zaklade u Zadru

  Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva organizirala je 11. i 12. travnja 2018. godine dvodnevnu edukaciju na temu "Društveno poduzetništvo: od teorije do prakse" i "Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje" za korisnike institucionalnih podrški u IMPACT centru u Zadru. Darko Ciglar (ACT Grupa) upoznao je sudionike i sudionice s oblicima i funkcioniranjem društvenog (...)

  >>>

 • Izglasana ratifikacija Istanbulske konvencije u Saboru

  Hrvatski sabor izglasao je danas ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Za ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije glasovalo je 110 zastupnika i zastupnica, 30 ih je bilo protiv, a dvoje suzdržanih. Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, takozvana Istanbulska (...)

  >>>

 • B.a.B.e. na 62. sjednici UN-ove Komisije o statusu žena

  Koordinatorica Udruge B.a.B.e., Zdravka Sadžakov sudjelovala je na 62. sjednici UN-ove Komisije o statusu žena (CSW 62) od 12. do 18. ožujka 2018. [1] Radi se o najvećem svjetskom godišnjem okupljanju na temu rodne ravnopravnosti i prava žena na kojem je ove godine sudjelovalo više od 4.300 predstavnika/ca iz više od 600 organizacija civilnog društva i 170 država članica UN-a, što (...)

  >>>

 • Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja za 2017.

  Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja za 2017. godinu pruža uvid u najvažnija kršenja i sistemske probleme, izazove i prijepore vezane za zaštitu, poštovanje i promicanje ljudskih prava u prošloj godini. Ovaj godišnji izvještaj Kuće ljudskih prava Zagreb nastao je na temelju cjelogodišnjeg monitoringa i provedenih 60 intervjua s pojedincima/kama iz 46 organizacija civilnog društva (...)

  >>>

 • Vlada uputila u Sabor prijedlog zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije

  Vlada je u četvrtak na sjednici jednoglasno usvojila Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, ali s interpretativnom izjavom koja glasi: "Republika Hrvatska smatra da je cilj Konvencije zaštita žena od svih oblika nasilja te sprječavanje, progon i eliminacija nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja.

  >>>

 • Biljana Borzan osvojila EU Oscara u kategoriji za ženska prava i ravnopravnost spolova

  Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan proglašena je u srijedu europarlamentarkom godine u području ženskih prava i ravnopravnosti spolova. Borzan je osvojila prestižnu nagradu Mep Award tzv. EU Oscar koju dodjeljuje časopis Europskog parlamenta u kategoriji ženskih prava. Nagrada se svake godine dodjeljuje najuspješnijim europskim zastupnicima u 18 kategorija.

  >>>

 • Sastanak Pučke pravobraniteljice i Mreže antidiskriminacijskih kontakata

  U petak je održan inicijalni sastanak Pučke pravobraniteljice i članica novoosnovane Mreže antidiskriminacijskih kontakata. Pučka pravobraniteljica Lora Vidović potpisala je sporazum o suradnji s 11 članica Mreže, među koje je izabrana i udruga B.a.B.e.. Nakon predstavljanja institucije i njezinih ovlasti, pokrenuta je diskusija o potencijalnim zajedničkim aktivnostima u budućnosti.

  >>>

<< < 2 3 4 5 6 > >>