vijesti

 • Donacija ADRA-e sigurnoj kući u Vukovaru

  Dana 10. lipnja 2015. godine, predstavnici humanitarne organizacije ADRA, isporučili su udruzi B.a.B.e., Sigurnoj kući Vukovarsko-srijemske županije, vrijednu donaciju u vidu 19 madraca i 28 popluna i jastuka za 20 korisnika, žena žrtava obiteljskog nasilja i njihove djece, koliko ih sklonište može primiti. Ova donacija je od iznimnog značaja jer će zasigurno omogućiti da se korisnice osjećaju (...)

  >>>

 • PETICIJA - zaustavimo donošenje ponuđenih zdravstvenih zakona

  Ministarstvo zdravlja potpuno je izmijenilo dva temeljna zdravstvena zakona (Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju - ZOZO i Zakon o zdravstvenoj zaštiti- ZZZ) i neopravdano traži njihovo donošenje po hitnom postupku. Zakoni se donose po hitnom postupku samo u rijetkim i iznimnim slučajevima i u onim slučajevima kada se zakoni usklađuju s propisima Europske unije.

  >>>

 • Posjet aktivistkinja iz Bosne i Hercegovine

  U sklopu projekta Obrazovanjem do ravnopravnosti koji financira Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija kroz program razvojne pomoći, nakon pet mjeseci provedbe, u Zagreb je došla delegacija 10 žena, aktivistkinja organizacija iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Modriče i Banja Luke u studijsku posjetu. Razgovarale su s predstavnicima Ureda pravobraniteljice, u Hrvatskom saboru (...)

  >>>

 • "OCJENA STANJA I MOGUĆA POBOLJŠANJA- RASPRAVA O NADOLAZEĆIM IZMJENAMA ZAKONA O ZAŠTITI OD NASILJA U OBITELJI "

  Svrha okruglog stola bila je okupiti što veći broj relevantnih i cijenjenih stručnjaka koji u svojoj svakodnevnoj praksi primjenjuju Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, pozvati ih da aktivno sudjeluju u raspravi s zajedničkim ciljem donošenja zaključaka i prijedloga u vezi s predstojećim izmjenama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

  >>>

 • Reakcija na izjavu operne pjevačice Sandre Bagarić

  Operna pjevačica Sandra Bagarić, miljenica medija i političkih struktura koje je postavljaju u razna upravna ili savjetodavna tijela, vrlo često daje izjave od kojih misleće ljude nerijetko zaboli glava, jer svoja osobna iskustva i stavove poopćuje i predstavlja kao bogomdane istine. Ipak, u posljednjem je razgovoru za tportal uspjela nadmašiti samu sebe.

  >>>

 • Konferencija za medije: Spriječimo da Imunološki postane neželjeno dijete

  Povodom procesa privatizacije Imunološkog zavoda članice Kuće ljudskih prava Zagreb : B.a.B.e., Centar za mirovne studije, Documenta, Građanski odbor za ljudska prava, Svitanje i Udruga za promicanje istih mogućnosti organiziraju konferenciju za medije u srijedu, 15. travnja 2015. u 10 sati u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112c u Zagrebu): Spriječimo (...)

  >>>

 • Komentar na izlaganje Mladena Bajića, kandidata za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske

  Zbog brojnih reakcija građana/ki koji zahtijevaju naše javno očitovanje i izostanka reakcije samohranih roditelja, moramo javno izreci sto mislimo o jednom od odgovora kandidata Mladena Bajića. O tome da ne zna kako je Hrvatska sekularna država ovaj put nećemo iskazati svoje mišljenje. Kada bivši državni odvjetnik, a sada jedan od najizglednijih kandidata za suca Ustavnog suda Republike (...)

  >>>

 • Održan Forum o obrazovanju za rodnu ravnopravnost

  U Sarajevu je 19.3.2015. održan Forum o obrazovanju za rodnu ravopravnost na kojem su prisustvovali predstavnici i predstavnice organizacija civilnog društva iz Sarajeva te NJ.E. Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Ivan Del Vechio. Forum je organiziran u sklopu projekta "Obrazovanjem ka ravnopravnosti", financiranog od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a koji (...)

  >>>

 • Međunarodni skup "Kako učinkovito zaštititi djecu od seksualnog nasilja odraslih"

  Udruga protiv zakona zastare od pedofilije uz podršku Udruge B.a.B.e. u subotu 21. ožujka u Domu kulture Zlatar Bistrica održala je međunarodni skup "Kako učinkovito zaštititi djecu od seksualnog nasilja odraslih." Glavni cilj Udruge protiv zakona zastare od pedofilije jest promicanje, razvitak i unapređenje zdravlja djece te izmjena postojeće zakonske regulative u smjeru ukidanja zastare za (...)

  >>>

 • Završna konferencija projekta Djelujemo lokalno, ali jasno, kompetentno i glasno

  Najavljujemo i pozivamo sve zainteresirane na nacionalnu konferenciju u sklopu projekta "Djelujemo lokalno, ali jasno, kompetentno i glasno" kojeg provodi udruga B.a.B.e. u partnerstvu s lokalnim udrugama Legalina , Gračac i Mladi u EU, Šibenik koja će se održati 01. travnja 2015. godine u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c, s početkom u 11 sati.

  >>>

 • B.a.B.e. održale predavanje na sastanku Međunarodnog kluba žena

  U utorak, 10. ožujka 2015. u hotelu Sheraton održan je mjesečni sastanak Međunarodnog kluba žena , na kojem je gostujuće predavanje održala članica B.a.B.a. Tihana Bertek, izvršna voditeljica na projektu Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda. Međunarodni klub žena je nevladina udruga koja okuplja žene raznih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj, a osnovana je 1993. godine s (...)

  >>>

 • Igre gladi ili kako će se djeca natjecati za školske obroke!

  Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je 13. ožujka 2015. poziv za prijave projekata udruga usmjerenih na borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Na Poziv se mogu prijaviti udruge s projektima usmjerenim na osiguravanje prehrane u školi djece iz socijalno ugroženih obitelji. Uvjerene smo da je model brige o siromašnoj djeci koji se oslanja na udruge krivi put (...)

  >>>

 • Otvoreno pismo predsjednici Republike Hrvatske

  Poštovana predsjednice Republike Hrvatske, U ime organizacija civilnog društva koje čine Platformu 112 čestitamo Vam na izbornom uspjehu i preuzimanju dužnosti predsjednice Republike Hrvatske. Želimo Vam uspješan rad od prvog do posljednjeg dana obnašanja ove važne funkcije. Nadamo se da će suradnja Platforme 112 i institucije koju predstavljate biti plodonosna i (...)

  >>>

 • MA, LJUDI MOJI, JE LI TO MOGUĆE?! ili kako gospođa Milanka Opačić provodi svoju volju razumu i temeljnoj pristojnosti usuprot

  Ovo je naše posljednje obraćanje javnosti vezano uz Obiteljski zakon, ali dijelom i cjelokupni mandat gospođe Milanke Opačić kao ministrice socijalne politike i mladih, a bogme i potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske. Naime, sa stranica Ministarstva socijalne politike i mladih te putem brojnih telefonskih poziva, doznajemo da će u hitnu proceduru u Hrvatski sabor biti poslan novi (...)

  >>>

 • Nabavite svoj primjerak kalendara za 2015. s porukom 'Budite što god želite biti!'

  Udruga B.a.B.e. – Budi aktivna. Budi emancipiran tiskala je novi, sada već tradicionalni, kalendar kojim propituje rodne uloge i potiče ravnopravnost spolova. Kalendar, čija je poruka Budite što god želite biti!, predstavljen je na nedavno održanoj proslavi 20. obljetnice djelovanja udruge. Zamišljen je kao interaktivan i edukativan alat koji služi osvještavanju i (...)

  >>>

<< < 2 3 4 5 6 > >>