vijesti

 • Najnovije izvješće Europske komisije o ravnopravnosti žena i muškaraca

  Povodom Međunarodnog dana žena, Europska komisija objavila je godišnje izvješće "Ravnopravnost žena i muškaraca" koje sadrži ažurne podatke o ravnopravnosti spolova u EU članicama. Neki od podataka uključenih u izvješće: - Stopa zaposlenosti žena u trećem kvartalu 2015. bila je najviša do sada – 64,5%, ali je još uvijek ispod stope zaposlenosti muškaraca – 75,6% - (...)

  >>>

 • Europska komisija pokrenula proces ratifikacije Istanbulske konvencije

  Europska unija ratificira Istanbulsku konvenciju Vijeća Europe , sveobuhvatan međunarodni sporazum o borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, objavila je Europska komisija povodom Dana žena. Dvanaest država članica (Austrija, Danska, Finska, Francuska, Italija, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Slovenija, Španjolska i Švedska) već je ratificiralo tu konvenciju.

  >>>

 • Uloga žena u demografskoj obnovi

  Poštovani/e, Pozivamo Vas da nam se pridružite na tematskoj sjednici povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2016., u Hrvatskom saboru, Trg Sv.Marka 6, od 10 do 12 sati, (dvorana Josip Šokčević). Saborski odbor za ravnopravnost spolova i udruga B.a.B.e. u suradnji s profesoricama Pravnog, Filozofskog i Fakulteta političkih znanosti (...)

  >>>

 • Socijalno uključivanje najranjivijih skupina

  U prilogu pročitajte završnu publikaciju Volonterskog centra Županja. Tijekom implementacije projekta "Uključivanje + uživanje = zapošljavanje" prikupljena su znanja i iskustva pomoću kojih su osmišljeni lokalni instrumenti za angažiranje volontera i poboljšanje njihove zapošljivosti.

  >>>

 • Poziv na završnu konferenciju- Volonterski centar Županja

  PROGRAM KONFERENCIJE : 11:00-11:30 REGISTRACIJA SUDIONIKA 11:30- 12:00 OTVARANJE KONFERENCIJE: Uvodne riječi o djelovanju udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.B.e. Predstavljanje projekta "Uključivanje + uživanje = zapošljavanje" Marina Fury, voditeljica projekta Predstavljanje publikacije "Socijalno uključivanje najranjivijih skupina: lokalni instrumenti za (...)

  >>>

 • Djecu se ne smije koristiti u borbi za ciljeve odraslih

  Prenosimo naše pismo Pravobraniteljici za djecu i očitovanje Pravobraniteljice za djecu o fotografiji djece objavljenoj na Facebook stranici inicijative 40 dana za život: Poštovana Pravobraniteljice, udruga B.a.B.e. najoštrije osuđuje molitvenu akciju Inicijative 40 dana za život. Koristeći diskurs ljubavi i plemenitih nakana, ova Inicijativa je iskoristila djecu koja još uvijek (...)

  >>>

 • PRAZNICI NA ISTOKU HRVATSKE

  Kroz naš kontakt s djecom i njegovanje navika očekivanja, stvaramo trenutke koji će jednom postati uspomene. Važno je da one budu lijepe jer kroz godine psihofizičkog razvoja, dijete razvija i vlastiti identitet, emocionalnost, socijaliziranost i pripadanje te zadovoljava potrebe za osjećajima ljubavi, poštovanja, uvažavanja i prihvaćanja.

  >>>

 • OVRHA NAD DJETETOM

  U suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka i procjenitelja, B.a.B.e. organiziraju tribinu koja će se održati 18. prosinca 2015. u 11 sati u dvorani Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112 c OVRHA NAD DJETETOM - KAKO SE PROVODI I U ČIJEM JE INTERESU? uvodničarke: Ines Bojić, odvjetnica, članica Pravnog tima B.a.B.e. Jasminka Horvatić, psihologinja i vještakinja Jasminka Biloš, (...)

  >>>

 • Poziv na predstavljanje knjige "Zašto on to radi?"

  Pozivamo vas na predstavljanje knjige Lundyja Bancrofta Zašto on to radi? Uvid u misli ljutitih i kontrolirajućih muškaraca . Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 10. prosinca 2015. godine s početkom u 12h u prostorijama Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112c, Zagreb. Sudjeluju: Sanja Sarnavka B.a.B.e.

  >>>

 • Izložba radova srednjoškolaca/ki "RODNA RAVNOPRAVNOST"

  16 dana aktivizma zaokružujemo izložbom likovnih radova srednjoškolaca/ki na temu Rodne ravnopravnosti. Pridružite nam se u Kući ljudskih prava, u 17:00 sati u petak 11. prosinca , i pogledajte snažne poruke srednjoškolaca/ki koji su svojim talentom, vještinom i znanjem Danu ljudskih prava dali novu dimenziju. Njihove grafike, crteži i slike, pokazuju osvještenost i angažiranost (...)

  >>>

 • Lukava žena

  Donosimo komentar naše korisnice na kolumnu Milane Vlaović, objavljene u časopisu "Lijepa i aktivna", izdanje br. 5, studeni/prosinac 2015., pod naslovom "Muškarci koji se boje pametnih žena" (kolumna se u pdf formatu nalazi u prilogu članka).

  >>>

 • Pozivamo srednjoškolce/ke da pošalju svoje likovne radove na temu RODNE RAVNOPRAVNOSTI.

  Najbolji radovi bit će izloženi u Kući ljudskih prava. Otvorenje izložbe održat će se povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca, s početkom u 10:00 sati i bit će otvorena za sve zainteresirane građane/ke do kraja prosinca. Radove možete predati, osobno, svakog radnog dana od 08:00 do 17:00 sati u udrugu B.a.B.e. (Selska cesta 112a) ili poslati poštom na istu adresu.

  >>>

 • Besplatan tečaj samoobrane

  U posljednje vrijeme svjedoci/kinje smo sve većeg broja slučajeva nasilja s tragičnim završetkom u kojima su još uvijek u znatnom većem udjelu žrtve žene. Važno je da žene budu osnažene, da izgrade samopouzdanje, da budu informirane i educirane o svojim pravima i o mogućnostima djelovanja i mehanizmima izlaska iz nasilja. B.a.B.e.

  >>>

 • Priopćenje Kuće ljudskih prava Zagreb i Kuće ljudskih prava i demokratije Beograd na zatvaranje granica i izbjegličku krizu

  Kuća ljudskih prava i demokratije Beograd i Kuća ljudskih prava Zagreb pozivaju vlade Srbije i Hrvatske da hitno ukinu sve mjere ograničenja slobodnog kretanja ljudi i robe, uspostave normalnu komunikaciju i sve probleme rješavaju razgovorima. Pozivamo i sve vlade u jugoistočnoj i istočnoj Europi da hitno uspostave suradnju i dnevnu komunikaciju kako bi zajednički pomogle izbjeglicama.

  >>>

 • NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

  Hrvatski sabor je 2004. proglasio 22. rujan Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene žene na Zagrebačkom općinskom sudu kada je tijekom brakorazvodne parnice Mato Oreškić ubio suprugu Gordanu Oreškić, sutkinju Ljiljanu Hvalec te odvjetnicu Hajru Prohić. Svi stereotipi o muškoj hegemoniji u odnosu prema ženama, predrasude o potrebi i nužnosti udovoljavanju (...)

  >>>

<< < 2 3 4 5 6 > >>