vijesti

 • Kviz "Znaš li prepoznati seksizam?"

  U sklopu 16 dana aktivizma smo izradile edukativni kviz naslovljen "Znaš li prepoznati seksizam?". Kviz je izrađen kako bi se teme kojima se bavimo približile široj populaciji te kako bi ih se na zanimljiv način educiralo ili kako bi provjerili vlastito znanje o seksizmu. Ovim putem želimo zahvaliti Seksizam naš svagdašnji i Centar za građanske inicijative Poreč koji su (...)

  >>>

 • Studijski posjet predstavnica Women's Resource Center of Armenia

  U okviru projekta "Hand in hand for victims of gender-based violence" , financiranog od strane Human Rights House Foundation , udrugu B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. posjetile su predstavnice Women's Resource Center of Armenia Gohar Shahnazaryan, Tatevik Aghabekyan, Siranush Davtyan i Lara Aharonian .

  >>>

 • Radionica novinskog kazališta "Znaš li prepoznati seksizam?"

  Ovog petka, 23. studenog 2018.godine, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kojeg danas 25. studenog obilježavamo, održale smo radionicu sa učenicama i učenikom Gimnazije Tituša Brezovačkog i III Gimnazije . Naslovljena "Znaš li prepoznati seksizam?", radionicom se željelo poučiti učenike/ce prepoznati seksizam u medijima i oglašavanju kao područjima koji kroz (...)

  >>>

 • WAVE trening "Implementacija Istanbulske konvencije na nacionalnom i europskom nivou"

  Dana 20. i 21. studenog 2018. godine, u Beču u organizaciji mreže WAVE-Women Against Violence Europe , sudjelovale smo na treningu pod nazivom "Implementacija Istanbulske konvencije na nacionalnom i europskom nivou" . Trening je održan s ciljem osiguravanja učinkovite provedbe Istanbulske konvencije. Prisustvovale su ukupno 22 sudionice iz 18 država.

  >>>

 • Sudjelovanje na radionici "Menadžment volontera u sklopu projekata financiranih kroz Europski socijalni fond (ESF)"

  Dana 20. i 21. studenog 2018. godine, B.a.B.e. su sudjelovale u radionici "Menadžment volontera u sklopu projekata financiranih kroz Europski socijalni fond (ESF)" u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Radionicu su vodile Marija Brebrić i Mirela Despotović iz Centra za civilne inicijative sa dugogodišnjim iskustvom rada u udruzi civilnog društva i menadžmentom (...)

  >>>

 • Prijavi se na radionice o nasilju u vezama u Vukovaru

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga B.a.B.e. održat će tri radionice na temu nasilja u vezama dana: 26. studenog, u 11:00 sati, u prostoriji Europskog doma Vukovar, Ljudevita Gaja 12, u Vukovaru. 27. studenog , u 13:10 sati, u Udruzi žena Vukovar, Brune Bušića 74, 32010 Vukovar; 28. studenog , u 13:10 sati, u Udruzi žena Vukovar, Brune (...)

  >>>

 • Poziv za sudjelovanje na radionici "Znaš li prepoznati seksizam?"

  Poštovani/Poštovane, pozivamo Vas na radionicu novinskog kazališta s ciljem edukacije o seksizmu i njegovog prepoznavanja. Udruga B.a.B.e. svake godine u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25.studenog i Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, organizira edukativne radionice i predavanja te provodi javne kampanje kojima osvještava (...)

  >>>

 • B.a.B.e. na konferenciji o slobodi izražavanja u Bukureštu

  B.a.B.e. su u petak, 2. studenog, sudjelovale na konferenciji 'Civil Society Facing Pressure: Impact, Reaction, Strategies' u Bukureštu. Konferencija je ujedno bila i otvaranje projekta 'RESPONSIBILITY. Freedom of Expression' , čiji je cilj identificirati i promovirati strateške pristupe za rješavanje prijetnji i izazova govora mržnje, lažnih vijesti i zastrašivanja, kako bi se očuvale (...)

  >>>

 • Sastanak u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike

  Dana 30 listopada, u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održan je sastanak ministrice Murganić i predstavnika/ca pružatelja usluga smještaja žrtvama nasilja u obitelji. Sastanak je sazvan s ciljem unaprijeđenja suradnje u području zaštite od nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

  >>>

 • Edukacija o izdavanju potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem

  Edukacija o izdavanju potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, održana je u srijedu, 24. listopada 2018. godine, u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu. Edukacija je bila namijenjena organizatorima volontiranja i javnim ustanovama koje djeluju u području zdravstva i socijalne skrbi.

  >>>

 • Konferencija FiLiA 2018.

  U Manchesteru je održana feministička konferencija FiLiA 2018 ., a na kojoj je sudjelovala naša volonterka i WAVE ambasadorica, Anita Pavić . Konferencija je okupila mlade feministkinje, aktivistkinje te žene iz akademske zajednice, a obuhvatila je teme kao što su patrijarhat, rodni jaz u plaćama, rodno uvjetovano nasilje, diskriminacija i sl.

  >>>

 • Osmi Beogradski sigurnosni forum

  U tijeku je osmi Beogradski sigurnosni forum koji se održava od 17. do 19. listopada 2018. godine, a na kojem su sudjelovale i predstavnice naše organizacije. Beogradski sigurnosni forum jedan je od najvažnijih događanja na području Balkana gdje se susreću ključni/e akteri/ce te debatiraju o vanjskim poslovima i sigurnosnoj politici na Balkanu, ali i u Europi. Ove godine B.a.B.e.

  >>>

 • Žene samo objekti hrvatske pronatalitetne politike: narušavanje prava pacijentica

  Jučerašnji hrabri istup saborske zastupnice prilikom rasprave o stanju zdravstvenog sustava u Hrvatskoj doveo je u središte pažnje temu koja je zbog nametnutog "ideala o svetosti i čistoći trudnoće i rađanja" ostajala neotvorena. Žene pod pritiskom društveno uvjetovanih i nametnutih slika trudnoće i rađanja kao sretnog i bezbrižnog događaja koji je izdignut iznad razine realnosti (...)

  >>>

 • Zbog neučinkovitosti policije i pravosuđa, Republika Hrvatska opet mora platiti odštetu

  Na inicijativu i uz asistenciju pravnog tima udruge B.a.B.e. i Kuće ljudskih prava Zagreb gospođa Radmila Vojnović iz Zagreba pokrenula je dana 19. siječnja 2015. godine, postupak pred Europskim sudom za ljudska prava pritužujući se temeljem članka 3. i 8. Europske konvencije na izostanak reakcije domaćih tijela na njezine navode o zlostavljanju, podmetanju požara i prijetnjama (...)

  >>>

 • Sudjelovanje na radionici "Europski socijalni fond - od projektne ideje do provedbe projekta"

  Dana 4. i 5. listopada 2018. godine Udruga B.a.B.e. je sudjelovala u dvodnevnoj edukativnoj radionici pod nazivom "Europski socijalni fond - od projektne ideje do provedbe projekta" u organizaciji Ureda za udruge Republike Hrvatske u hotelu Antunović u Zagrebu. Radionica je provedena u sklopu projekta Ureda za udruge koji se provodio tijekom svibnja, lipnja i listopada s ciljem pružanja pomoći (...)

  >>>

<< < 2 3 4 5 6 > >>