vijesti

 • Sustav se mora mijenjati. Istanbulsku konvenciju treba hitno implementirati.

  Ako slučaj izrazito brutalnog oblika rodno uvjetovanog nasilja, koje je po karakteristikama više pokušaj ubojstva nego nanošenje teških tjelesnih ozljeda, za koji postoji videosnimka koja potvrđuje navedeno, gdje počinitelj ima kriminalnu povijest, ne može biti adekvatno procesuiran, a počinitelj primjereno i u razumnom roku kažnjen , onda postojeći sustav ne funkcionira .

  >>>

 • Seminar o Povelji Europske unije o temeljnim pravima

  Agencija Europske unije za temeljna prava (FRA) i Ured pučke pravobraniteljice organizirali su zajednički seminar o Povelji Europske unije o temeljnim pravima u četvrtak, 31. siječnja u Kući ljudskih prava Zagreb. Seminar je bio usmjeren na primjenu Povelje od strane organizacija civilnog društva, posebice u kontekstu strateškog parničenja. Predstavnica Udruge B.a.B.e.

  >>>

 • Održan kickoff sastanak u okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE)

  Održan je kickoff sastanak u okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog od strane Rights, Equality and Citizenship programa Europske unije. Glavni cilj projekta je pružiti zaštitu i potporu ženama žrtvama rodnouvjetovanog nasilja postavljanjem temelja za uspostavu besplatne i anonimne (...)

  >>>

 • Serija radionica u okviru projekta "Lajkaj različitost, šeraj toleranciju!"

  U okviru projekta "Lajkaj različitost, šeraj toleranciju!" , Udruga B.a.B.e. započela je provoditi radionice za učenike i učenice osnovnih škola na temu prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja. Prve radionice održane su učenicima i učenicama prvog razreda Tehničke škole Županja i učenicima osmog razreda Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi.

  >>>

 • B.a.B.e. dobile još jednu presudu na Europskom sudu za ljudska prava

  Nastavno na veći broj razgovora i pruženih pravnih asistencija obitelji D. Č.-a od strane pravnog tima udruge B.a.B.e, a vezano za kazneni postupak protiv D. Č. i njegov prisilni smještaj u psihijatrijskoj bolnici, D.Č. je dana 4. studenog 2015. godine, pokrenuo postupak pred Europskim sudom za ljudska prava pritužujući se temeljem članka 5. Europske konvencije na nedostatak materijalnih (...)

  >>>

 • Humanitarna akcija darivanja djece i adolescenata

  Humanitarnu akciju prikupljanja donacija za djecu i adolescente u udomiteljskim obiteljima, štićenike i štićenice Centra za socijalnu skrb Županja i djecu smještenu u Sigurnoj kući Vukovarsko-srijemske županije, započele smo prije mjesec dana. Zahvaljujući velikodušnim donacijama MASS SHOES d.o.o., Petrol d.o.o., Offertissima d.o.o., SUČEVIĆ COMPANY d.o.o., Fitness klubu (...)

  >>>

 • Rodno uvjetovano nasilje. Sve po zakonu

  Slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji je brutalno premlatio svoju bivšu djevojku ponovno je ukazao na sve manjkavosti Zakona o kaznenom postupku, kao i licemjerje onih koji se zgražavaju, a prethodno su se protivili ratifikaciji i implementaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatijom kao Istanbulska konvencija zbog straha od (...)

  >>>

 • Partnerski sastanak u Italiji u okviru projekta 'Vivien'

  Predstavnice Udruge B.a.B.e. sudjelovale su na prvom partnerskom sastanku u okviru projekta 'Vivien - VIctim VIolence Educational Network' , koji je započeo 1. studenog, a sufinanciran je sredstvima Europske komisije. Radni sastanci organizirani su od strane nositelja projekta, talijanske organizacije Giolli Cooperativa Sociale, u Reggio Emiliji.

  >>>

 • Konferencija za medije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava: Ljudska prava danas su ugrožena i većini

  Prije 70 godina usvojena je Opća deklaracija o ljudskim pravima čija je namjera bila spriječiti da se strahote Drugog svjetskog rata više nikada ne ponove. Dan kada je UN-ova Opća skupština proglasila deklaraciju, 10. prosinca, obilježava se kao Međunarodni dan ljudskih prava, a povodom toga su nevladine organizacije Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, B.a.B.e., BRID i (...)

  >>>

 • Studijsko putovanje u Armeniju

  Provedba projekta "Hand in hand for victims of gender-based violence" financiranog sredstvima Human Rights House Foundation , a kojeg provodimo u partnerstvu sa Women's Resource Center of Armenia , članicom Kuće ljudskih prava Yerevan, započeta u studenom, nastavljena je u prosincu studijskim putovanjem u Armeniju. Studijska posjeta Yerevanu je trajala od 3. do 7.prosinca i (...)

  >>>

 • Poziv na konferenciju za medije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

  Kuća ljudskih prava Zagreb, B.a.B.e., Centar za mirovne studije, Zelena akcija i BRID vas pozivaju na konferenciju za medije povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava koja će se održati u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine s početkom u 9 sati u prostoru Gelarije Nova, Ulica Nikole Tesle 7, Zagreb. Povodom obilježavanja 70-te godišnjice usvajanja Opće deklaracije o ljudskim (...)

  >>>

 • Sudjelovanje na završnoj konferenciji projekta "Lady" udruge Vida u suradnji s Centrom za ženske studije Rijeka - Istraživanje nasilja nad starijim ženama

  Dana 30. studenog 2018.g. s početkom od 9h na Filozofskom fakultetu u Rijeci, udruga B.a.B.e. sudjelovala je na cjelodnevnoj Konferenciji o nasilju nad starijim ženama. U sklopu Konferencije naša psihologinja Bruna Nedoklan izlagala je o ekonomskom nasilju nad ženama starije životne dobi. Riječ je o interdisciplinarnoj, znanstveno-stručnoj konferenciji namijenjenoj sudionicima/cama na (...)

  >>>

 • B.a.B.e. brojnim aktivnostima obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  Udruga B.a.B.e. i ove godine obilježila je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama provedbom i sudjelovanjem u različitim aktivnostima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Dana 22. studenog 2018. godine, sudjelovale smo na okruglom stolu u organizaciji Udruge žena Vukovar, namijenjenom razvijanju i unapređivanju multisektorske suradnje (...)

  >>>

 • Kviz "Znaš li prepoznati seksizam?"

  U sklopu 16 dana aktivizma smo izradile edukativni kviz naslovljen "Znaš li prepoznati seksizam?". Kviz je izrađen kako bi se teme kojima se bavimo približile široj populaciji te kako bi ih se na zanimljiv način educiralo ili kako bi provjerili vlastito znanje o seksizmu. Ovim putem želimo zahvaliti Seksizam naš svagdašnji i Centar za građanske inicijative Poreč koji su (...)

  >>>

 • Studijski posjet predstavnica Women's Resource Center of Armenia

  U okviru projekta "Hand in hand for victims of gender-based violence" , financiranog od strane Human Rights House Foundation , udrugu B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. posjetile su predstavnice Women's Resource Center of Armenia Gohar Shahnazaryan, Tatevik Aghabekyan, Siranush Davtyan i Lara Aharonian .

  >>>

<< < 2 3 4 5 6 > >>