vijesti

 • B.a.B.e. potpisale Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz ESF-a

  Danas, 26. srpnja 2017., u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva održana je dodjela ugovora o bespovratnim sredstvima odabranima na natječaju "Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa" financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. – 2020.).

  >>>

 • Pozivamo Vas na MEME natjecanje u sklopu Step Up! kampanje

  Dragi naši/e, Ovim putem Vas pozivamo da se priključite našem MEME NATJECANJU koje se odvija u sklopu kampanje Step Up! Koje provodi feministička europska mreža WAVE (Women against Violence Europe), a u sklopu kojega udruga B.a.B.e. aktivno sudjeluje. Tema ovog meme natjecanja je OPORAVAK (nakon proživljenog nasilja) i za cilj ima podići društvenu osjetljivost za nasilje nad ženama.

  >>>

 • Održana tribina "Ravnopravnost spolova na lokalnim izborima 2017"

  Dana 19. travnja 2017. godine sudjelovale smo na tribini pod nazivom "Ravnopravnost spolova na lokalnim izborima 2017", u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije, u Palači Srijem, u Vukovaru. Po prvi put, ove će se godine na lokalnim izborima primijeniti Odredba Zakona o ravnopravnosti spolova prema kojoj su stranke dužne na svojim (...)

  >>>

 • Zahvala na donaciji

  Zahvaljujemo Udruzi hrvatskih branitelja Sajmište Vukovar koji su našu Sigurnu kuću Vukovarsko- srijemske županije darivali novim cipelama za najmlađe korisnike/ce, slatkišima, pelenama i ostalim higijenskim potrepštinama te SDP-u GO Vukovar i Biljani Borzan na doniranim uskršnjim paketićima za djecu. Svojim prilogom pridružili ste se plemenitoj ideji i time doprinijeli zaštiti jedne od (...)

  >>>

 • Javna tribina "Nasilje nad ženama i u obitelji"

  Pozivamo sve zainteresirane građanke i građane na javnu tribinu "Nasilje nad ženama i u obitelji", koja će se održati 30.03.2017. godine, u 17:00 sati, 1. kat Doma kulture, u Otoku.

  >>>

 • Sat se ovaj vikend pomaknuo unaprijed, ali Hrvatska se pomiče unatrag!

  Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava poslali su danas otvoreno pismo premijeru Plenkoviću, povodom početka rada radne skupine za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije od 2017. do 2022. godine. Poštovani premijeru Plenkoviću, danas s radom počinje radna skupina za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije od 2017. do 2022. godine, a (...)

  >>>

 • Ratifikacija Istanbulske konvencije

  U svibnju 2011. godine, u Istanbulu je usvojena Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja kojom je potvrđeno da je nasilje nad ženama ozbiljno kršenje ljudskih prava i oblik diskriminacije. Već smo pri kraju ožujka 2017. godine, a Vlada RH još uvijek nije ratificirala Istambulsku konvenciju.

  >>>

 • Izazovi nejednakosti: okrugli stol u Vukovaru

  Centar za mirovne studije proveo je analizu statističkih podataka u pogledu nezaposlenosti, BDP-a, obrazovne slike stanovništva, zdravstva i siromaštva koja je, i na razini županija, pokazala izuzetno velike razlike unutar Hrvatske. Daljnje povećanje negativnih pokazatelja poput visokih stopa siromaštva, nezaposlenosti, negativne obrazovne strukture i niže razine dostupnost socijalnih (...)

  >>>

 • Očitovanje o slučaju Lalovac

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. osporava navode iznesene u emisiji Bujica emitiranoj 11. siječnja 2017. godine. Pozivajući se na izjave gospođe Tončike Anastasije Lalovac iznesene u razgovoru u spomenutoj emisiji želimo istaknuti da odvjetnica Nataša Pećarević nije pravna savjetnica niti suradnica udruge B.a.B.e. niti je to ikad bila.

  >>>

 • Završio projekt "Žene na tržištu rada - procjena utjecaja roda"

  Dana 1. siječnja 2017. završio je projekt "Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda" kojeg je provodila udruga B.a.B.e. u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, udrugom VIMIO iz Vukovara, udrugom Legalina iz Gračaca i Gradom Zagrebom. Projekt je trajao 24 mjeseca, a opći cilj bio je pridonijeti jačanju uloge zagovaračkih aktivnosti organizacija (...)

  >>>

 • Djed Božićnjak ipak postoji

  Dana 22. prosinca 2016. godine okupili smo se u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima gdje smo zajedno s potrebitim mališanima s područja Vukovarsko-srijemske županije odgledale predstavu "Princeza Nikolina i Djed Božićnjak". Predstava je financirana od strane Vukovarsko-srijemske županije, a organizirana je u suradnji Udruge B.a.B.e.

  >>>

 • Usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza treba postati prioritet političara/ki

  Dana 7. prosinca 2016. godine u Kući Europe u Zagrebu održana je regionalna konferencija "Usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza: Politike, izazovi i praksa" kao dio projekta "Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda". Projekt provodi udruga B.a.B.e. u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti, udrugama VIMIO i Legalina te Gradom Zagrebom, a sufinanciran je od strane (...)

  >>>

 • Zašto su nijeme? Zašto ih nema?

  Obilježavajući današnji "Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama" , tvrtka IKEA je u suradnji s udrugom B.a.B.e. , u probnoj kući u Ilici 42, izložila siluete 18 žena ubijenih u proteklih 18 mjeseci od strane muških članova obitelji. Osim silueta, IKEA se i izložbom "Nasilne veze su bezveze", koja je realizirana u suradnji s Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (...)

  >>>

 • Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA

  U dvorani Kulturnog centra "Dubrava" 23.11.2016. održao se program Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA. Istoimeni blog nastao je u jedanaestom mjesecu 2012. godine kada je skupina pjesnika, entuzijasta svojim načinom tj. riječju izrazili svoju potporu, pišući pjesme po društvenim mrežama, a sve u svrhu Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama.

  >>>

 • Stranke prepisale jedna od druge kako do demografske obnove

  Udruge B.a.B.e., CESI, K-zona, RODA i Zagreb Pride, okupljene oko projekta Žene na tržištu rada - procjena utjecaja roda, analizirale su programe vodećih hrvatskih stranaka i zaključile da ne može doći do veće zaposlenosti žena ako ih potičemo da ostaju kod kuće i skrbe za djecu. Cilj analize izbornih programa Narodne koalicije, Hrvatske demokratske zajednice, koalicije Za (...)

  >>>

<< < 3 4 5 6 7 > >>