vijesti

 • Radionica novinskog kazališta "Znaš li prepoznati seksizam?"

  Ovog petka, 23. studenog 2018.godine, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kojeg danas 25. studenog obilježavamo, održale smo radionicu sa učenicama i učenikom Gimnazije Tituša Brezovačkog i III Gimnazije . Naslovljena "Znaš li prepoznati seksizam?", radionicom se željelo poučiti učenike/ce prepoznati seksizam u medijima i oglašavanju kao područjima koji kroz (...)

  >>>

 • WAVE trening "Implementacija Istanbulske konvencije na nacionalnom i europskom nivou"

  Dana 20. i 21. studenog 2018. godine, u Beču u organizaciji mreže WAVE-Women Against Violence Europe , sudjelovale smo na treningu pod nazivom "Implementacija Istanbulske konvencije na nacionalnom i europskom nivou" . Trening je održan s ciljem osiguravanja učinkovite provedbe Istanbulske konvencije. Prisustvovale su ukupno 22 sudionice iz 18 država.

  >>>

 • Sudjelovanje na radionici "Menadžment volontera u sklopu projekata financiranih kroz Europski socijalni fond (ESF)"

  Dana 20. i 21. studenog 2018. godine, B.a.B.e. su sudjelovale u radionici "Menadžment volontera u sklopu projekata financiranih kroz Europski socijalni fond (ESF)" u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Radionicu su vodile Marija Brebrić i Mirela Despotović iz Centra za civilne inicijative sa dugogodišnjim iskustvom rada u udruzi civilnog društva i menadžmentom (...)

  >>>

 • Prijavi se na radionice o nasilju u vezama u Vukovaru

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga B.a.B.e. održat će tri radionice na temu nasilja u vezama dana: 26. studenog, u 11:00 sati, u prostoriji Europskog doma Vukovar, Ljudevita Gaja 12, u Vukovaru. 27. studenog , u 13:10 sati, u Udruzi žena Vukovar, Brune Bušića 74, 32010 Vukovar; 28. studenog , u 13:10 sati, u Udruzi žena Vukovar, Brune (...)

  >>>

 • Poziv za sudjelovanje na radionici "Znaš li prepoznati seksizam?"

  Poštovani/Poštovane, pozivamo Vas na radionicu novinskog kazališta s ciljem edukacije o seksizmu i njegovog prepoznavanja. Udruga B.a.B.e. svake godine u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25.studenog i Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, organizira edukativne radionice i predavanja te provodi javne kampanje kojima osvještava (...)

  >>>

 • B.a.B.e. na konferenciji o slobodi izražavanja u Bukureštu

  B.a.B.e. su u petak, 2. studenog, sudjelovale na konferenciji 'Civil Society Facing Pressure: Impact, Reaction, Strategies' u Bukureštu. Konferencija je ujedno bila i otvaranje projekta 'RESPONSIBILITY. Freedom of Expression' , čiji je cilj identificirati i promovirati strateške pristupe za rješavanje prijetnji i izazova govora mržnje, lažnih vijesti i zastrašivanja, kako bi se očuvale (...)

  >>>

 • Sastanak u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike

  Dana 30 listopada, u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održan je sastanak ministrice Murganić i predstavnika/ca pružatelja usluga smještaja žrtvama nasilja u obitelji. Sastanak je sazvan s ciljem unaprijeđenja suradnje u području zaštite od nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

  >>>

 • Edukacija o izdavanju potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem

  Edukacija o izdavanju potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, održana je u srijedu, 24. listopada 2018. godine, u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu. Edukacija je bila namijenjena organizatorima volontiranja i javnim ustanovama koje djeluju u području zdravstva i socijalne skrbi.

  >>>

 • Konferencija FiLiA 2018.

  U Manchesteru je održana feministička konferencija FiLiA 2018 ., a na kojoj je sudjelovala naša volonterka i WAVE ambasadorica, Anita Pavić . Konferencija je okupila mlade feministkinje, aktivistkinje te žene iz akademske zajednice, a obuhvatila je teme kao što su patrijarhat, rodni jaz u plaćama, rodno uvjetovano nasilje, diskriminacija i sl.

  >>>

 • Osmi Beogradski sigurnosni forum

  U tijeku je osmi Beogradski sigurnosni forum koji se održava od 17. do 19. listopada 2018. godine, a na kojem su sudjelovale i predstavnice naše organizacije. Beogradski sigurnosni forum jedan je od najvažnijih događanja na području Balkana gdje se susreću ključni/e akteri/ce te debatiraju o vanjskim poslovima i sigurnosnoj politici na Balkanu, ali i u Europi. Ove godine B.a.B.e.

  >>>

 • Žene samo objekti hrvatske pronatalitetne politike: narušavanje prava pacijentica

  Jučerašnji hrabri istup saborske zastupnice prilikom rasprave o stanju zdravstvenog sustava u Hrvatskoj doveo je u središte pažnje temu koja je zbog nametnutog "ideala o svetosti i čistoći trudnoće i rađanja" ostajala neotvorena. Žene pod pritiskom društveno uvjetovanih i nametnutih slika trudnoće i rađanja kao sretnog i bezbrižnog događaja koji je izdignut iznad razine realnosti (...)

  >>>

 • Zbog neučinkovitosti policije i pravosuđa, Republika Hrvatska opet mora platiti odštetu

  Na inicijativu i uz asistenciju pravnog tima udruge B.a.B.e. i Kuće ljudskih prava Zagreb gospođa Radmila Vojnović iz Zagreba pokrenula je dana 19. siječnja 2015. godine, postupak pred Europskim sudom za ljudska prava pritužujući se temeljem članka 3. i 8. Europske konvencije na izostanak reakcije domaćih tijela na njezine navode o zlostavljanju, podmetanju požara i prijetnjama (...)

  >>>

 • Sudjelovanje na radionici "Europski socijalni fond - od projektne ideje do provedbe projekta"

  Dana 4. i 5. listopada 2018. godine Udruga B.a.B.e. je sudjelovala u dvodnevnoj edukativnoj radionici pod nazivom "Europski socijalni fond - od projektne ideje do provedbe projekta" u organizaciji Ureda za udruge Republike Hrvatske u hotelu Antunović u Zagrebu. Radionica je provedena u sklopu projekta Ureda za udruge koji se provodio tijekom svibnja, lipnja i listopada s ciljem pružanja pomoći (...)

  >>>

 • Odabrani/e mladi/e WAVE ambasadori(ce) Step up! kampanje

  Nakon gotovo četiri mjeseca trajanja natječaja za mlade ambasadore Step up! kampanje WAVE mreže i više od 200 zaprimljenih prijava kandidata i kandidatkinja, čak i iz zemalja koje nisu uključene u kampanju i izvaneuropskih zemalja, odabrane su mlade ambasadorice i ambasadori! Selekcija kandidat(kinj)a se vršila u etapama: prvo na nacionalnoj razini, a potom na razini svih (...)

  >>>

 • Svečano otvorena Hrvatska kuća filantropije

  Jučer, 1.listopada 2018. godine, Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. sudjelovala je u programu svečanog otvaranja Hrvatske kuće filantropije u IMPACT centru u Zadru. U organizaciji i na inicijativu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva pokrenuta je Hrvatska kuća filantropije kao resursni centar za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Republici (...)

  >>>

<< < 3 4 5 6 7 > >>