vijesti

 • Odabrani/e mladi/e WAVE ambasadori(ce) Step up! kampanje

  Nakon gotovo četiri mjeseca trajanja natječaja za mlade ambasadore Step up! kampanje WAVE mreže i više od 200 zaprimljenih prijava kandidata i kandidatkinja, čak i iz zemalja koje nisu uključene u kampanju i izvaneuropskih zemalja, odabrane su mlade ambasadorice i ambasadori! Selekcija kandidat(kinj)a se vršila u etapama: prvo na nacionalnoj razini, a potom na razini svih (...)

  >>>

 • Svečano otvorena Hrvatska kuća filantropije

  Jučer, 1.listopada 2018. godine, Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. sudjelovala je u programu svečanog otvaranja Hrvatske kuće filantropije u IMPACT centru u Zadru. U organizaciji i na inicijativu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva pokrenuta je Hrvatska kuća filantropije kao resursni centar za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Republici (...)

  >>>

 • Nasilje prema ženama je gorući društveni problem s kojim se moramo uhvatiti u koštac

  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Udruga B.a.B.e. podsjeća kako podrška suzbijanju i prevenciji nasilja ne smije ostati na deklarativnoj razini. Nužna je kvalitetna međusektorska suradnja svih karika sustava koje sudjeluju u suzbijanju i prevenciji nasilja – od policije, sudstva, centra za socijalnu skrb, medicinskog osoblja pa do obrazovnih (...)

  >>>

 • Humanitarna nogometna utakmica: Zaustavimo nasilje prema ženama!

  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 19. rujna, udruga B.a.B.e. u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije, uz potporu Grada Vukovara, organizirala je humanitarnu nogometnu utakmicu između HNK Vukovar 1991 i HNK "Mitnica". Na stadionu HNK Mitnica okupili su se građanke i građani Vukovara koji su svojim dolaskom i (...)

  >>>

 • WAVE Poziv za umjetnice - stripašice

  Grafička si umjetnica ili stripašica koja želi kreirati društveno angažirane ilustracije i istovremeno pokrenuti pozitivnu promjenu u društvu? Pozivamo te da svoje vještine iskoristiš u svrhu promocije ženskih prava! WAVE mreža [1] (Women Against Violence Europe) je u potrazi za umjetnicama i stripašicama zainteresiranim za vizualiziranjem njihove vizije Shero - inspirativne (...)

  >>>

 • Najava: Humanitarna nogometna utakmica u Vukovaru

  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. , u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije te uz potporu Grada Vukovara, organizira humanitarnu nogometnu utakmicu između HNK Vukovar 1991 i HNK "Mitnica" u spomen na sve žene žrtve nasilja, a s ciljem podizanja javne (...)

  >>>

 • Projekt "UZOR-učimo zajedno, opažamo, reagiramo" predstavljen na Regionalnim danima EU fondova

  Dana 13. rujna 2018. godine udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. sudjelovala je na Regionalnim danima EU fondova koji su se održali u Vinkovcima u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Predmetna manifestacija održana je s ciljem edukacije i informiranja zainteresiranih građana/ki o brojnim mogućnostima korištenja (...)

  >>>

 • Dodjela nagrade najboljoj volonterki

  U četvrtak, 23. kolovoza 2018. godine, u prostorijama Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije, a u sklopu projekta UZOR - učimo zajedno, opažamo, reagiramo održana je svečana dodjela priznanja volonterima i volonterkama za školsku godinu 2017./2018. Najboljom volonterkom proglašena je Elena Podolar koja je usprkos brojnim školskim obvezama i aktivnostima te pripremama za (...)

  >>>

 • Drugi ciklus edukacija o metodi društveno korisnog učenja

  B.a.B.e. su sudjelovale na drugom ciklusu edukacija o metodi društveno korisnog učenja i njenoj primjeni u sklopu projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" , čija je nositeljica organizacija civilnog društva DRAZ - Održivi razvoj zajednice, a partneri su Life Potential , Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

  >>>

 • Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije

  Hrvatska je u srijedu položila ispravu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulska konvencija) Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da će konvencija za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada.

  >>>

 • Studijski posjet Zagrebu

  Dana 24. svibnja 2018. godine, u sklopu projekta UZOR-učimo zajedno, opažamo, reagiramo, učenici/e iz Gimnazije Županja koji/e su ujedno i volonteri/ke školskog volonterskog kluba "Žugi" doputovali/e su u studijski posjet Zagrebu. Učenici/e su odabrani na temelju ostvarenih volonterskih sati i volonterskog angažmana u pružanju pomoći u učenju djeci iz udomiteljskih obitelji te u školskom (...)

  >>>

 • WAVE POZIV ZA MLADE AMBASADORE/ICE

  Želiš biti dio pozitivne promjene i aktivno sudjelovati u kreiranju javnih politika na višem nivou? Želimo da postaneš naš/a ambasador/ica! WAVE mreža * traži mlade i predane vizionare i vizionarke da se pridruže svojim vršnjacima/kinjama kao ambasadori/ce Step Up! kampanje. Step Up! kampanja je projekt mreže WAVE pokrenut s ciljem ulaganja dodatnog napora u suzbijanje nasilja (...)

  >>>

 • Prijave za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda - ECOSOC

  01. lipnja 2018. godine rok je za prijavu nevladinih organizacija za savjetodavni status pri Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda – ECOSOC. ECOSOC je središnje tijelo Ujedinjenih naroda za rasprave, donošenje smjernica i preporuka te koordinaciju UN-ovih aktivnosti na području gospodarskog, društvenog i s njima povezanih aspekata globalnih razvojnih politika te (...)

  >>>

 • Održana radionica o crowdfundingu

  Dana 25. travnja u Gimnaziji Županja održana je radionica o crowdfundingu za početnike/ce. Radionica je namijenjena učenicima/ama Gimnazije na kojoj su isti/e dobili/e priliku, na pristupačan i interaktivan način, saznati više o osnovnoj tehnologiji, zahtjevima i mogućnostima koje stoje na raspolaganju budućim crowdfunderima/cama.

  >>>

 • Međunarodni trening o seksualnim i reproduktivnim pravima žena

  U ponedjeljak (23. travnja) i utorak (24. travnja) u Zagrebu održane su trening za članice mreže ASTRA. ASTRA je u suorganizaciji s feminističkom organizacijom civilnog društva CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje organizirala radionice na temu korištenja međunarodnih instrumenata i mehanizama za zagovaranje ljudskih prava.

  >>>

<< < 3 4 5 6 7 > >>