vijesti

 • Za cjelovitu kurikularnu reformu

  Da bi čovjek bio uspješan i produktivan, nužno je da uči. Da nikada ne prestane s radoznalošću, da propituje i ispituje, da detektira probleme i da ih uspješno rješava. Da ponavlja stečena znanja i vještine i da ih primjenjuje, ali i da usvaja nova. Bez sposobnosti kritičkog i analitičkog razmišljanja, pojedinac/ka nije u mogućnosti stvarati.

  >>>

 • KUĆA LJUDSKIH PRAVA POVODOM NEPRIHVAĆANJA IZVJEŠTAJA PUČKE PRAVOBRANITELJICE U SABORU

  Odluka Sabora da ne prihvati Izvješće Pučke pravobraniteljice za 2015. godinu izravan je udarac vladajućih na ljudska prava i vladavinu prava. Kuća ljudskih prava najoštrije osuđuje ovaj politički napad na neovisnost Pučke pravobraniteljice. Već smo svjedočili napadu na neovisne institucije. Prije nekoliko mjeseci to je bilo Vijeće za elektroničke medije, a danas je to Pučka (...)

  >>>

 • DOSTA JE MRŽNJE

  Održali smo radionicu/predavanje u dvorani Kuće ljudskih prava Zagreb učenicima Gimnazije Eugena Kumičića i Obrtničke škole iz Opatije. Tina Đaković iz Kuće ljudskih prava dala je kratak uvod u temu ljudskih prava i predstavljanje Kuće, a Dijana Ljubanović prezentirala je rad udruge B.a.B.e. i perspektivu ženskih ljudskih prava.

  >>>

 • Pismo podrške Sindikatu obrazovanja, medija i kulture povodom prosvjedne akcije "Daj 5 za DPS"

  Sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja čini prvu razinu institucionalnog obrazovanja u Hrvatskoj i kao takav obavlja ključnu socijalnu i odgojno obrazovnu ulogu u društvu. Unatoč tome, kronično izostaje strateško promišljanje sustava te on ostaje izvan društvenog i političkog fokusa, što dovodi do sve gorih uvjeta kako za odgajateljice, tako i za djecu i roditelje.

  >>>

 • Osvrt Platforme 112 na prvih 100 dana rada Vlade

  "Platforma 112 izražava svoju duboku zabrinutost s postupcima nove Vlade koji urušavaju dosegnutu kvalitetu demokracije i poštivanja ljudskih prava te traži da se hitno i bezrezervno prestane s rastakanjem demokratskih institucija, urušavanjem socijalne države, te ugrožavanjem slobode medija, opstruiranja građanskog udruživanja i kritičkog civilnog društva", rekao je Gordan Bosanac iz Centra za (...)

  >>>

 • KONFERENCIJA I WAVE-ova STEP UP! KAMPANJA

  WAVE je mreža europskih ženskih nevladinih organizacija koje djeluju na području borbe protiv nasilja nad ženama i djecom (ženska skloništa, savjetovališta, SOS linije/linije za pomoć, organizacije s naglaskom na prevenciju nasilja i obuku osoblja i službenika/ca koji rade sa žrtvama obiteljskog i rodno uvjetovanog nasilja).

  >>>

 • Najnovije izvješće Europske komisije o ravnopravnosti žena i muškaraca

  Povodom Međunarodnog dana žena, Europska komisija objavila je godišnje izvješće "Ravnopravnost žena i muškaraca" koje sadrži ažurne podatke o ravnopravnosti spolova u EU članicama. Neki od podataka uključenih u izvješće: - Stopa zaposlenosti žena u trećem kvartalu 2015. bila je najviša do sada – 64,5%, ali je još uvijek ispod stope zaposlenosti muškaraca – 75,6% - (...)

  >>>

 • Europska komisija pokrenula proces ratifikacije Istanbulske konvencije

  Europska unija ratificira Istanbulsku konvenciju Vijeća Europe , sveobuhvatan međunarodni sporazum o borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, objavila je Europska komisija povodom Dana žena. Dvanaest država članica (Austrija, Danska, Finska, Francuska, Italija, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Slovenija, Španjolska i Švedska) već je ratificiralo tu konvenciju.

  >>>

 • Uloga žena u demografskoj obnovi

  Poštovani/e, Pozivamo Vas da nam se pridružite na tematskoj sjednici povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2016., u Hrvatskom saboru, Trg Sv.Marka 6, od 10 do 12 sati, (dvorana Josip Šokčević). Saborski odbor za ravnopravnost spolova i udruga B.a.B.e. u suradnji s profesoricama Pravnog, Filozofskog i Fakulteta političkih znanosti (...)

  >>>

 • Socijalno uključivanje najranjivijih skupina

  U prilogu pročitajte završnu publikaciju Volonterskog centra Županja. Tijekom implementacije projekta "Uključivanje + uživanje = zapošljavanje" prikupljena su znanja i iskustva pomoću kojih su osmišljeni lokalni instrumenti za angažiranje volontera i poboljšanje njihove zapošljivosti.

  >>>

 • Poziv na završnu konferenciju- Volonterski centar Županja

  PROGRAM KONFERENCIJE : 11:00-11:30 REGISTRACIJA SUDIONIKA 11:30- 12:00 OTVARANJE KONFERENCIJE: Uvodne riječi o djelovanju udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.B.e. Predstavljanje projekta "Uključivanje + uživanje = zapošljavanje" Marina Fury, voditeljica projekta Predstavljanje publikacije "Socijalno uključivanje najranjivijih skupina: lokalni instrumenti za (...)

  >>>

 • Djecu se ne smije koristiti u borbi za ciljeve odraslih

  Prenosimo naše pismo Pravobraniteljici za djecu i očitovanje Pravobraniteljice za djecu o fotografiji djece objavljenoj na Facebook stranici inicijative 40 dana za život: Poštovana Pravobraniteljice, udruga B.a.B.e. najoštrije osuđuje molitvenu akciju Inicijative 40 dana za život. Koristeći diskurs ljubavi i plemenitih nakana, ova Inicijativa je iskoristila djecu koja još uvijek (...)

  >>>

 • PRAZNICI NA ISTOKU HRVATSKE

  Kroz naš kontakt s djecom i njegovanje navika očekivanja, stvaramo trenutke koji će jednom postati uspomene. Važno je da one budu lijepe jer kroz godine psihofizičkog razvoja, dijete razvija i vlastiti identitet, emocionalnost, socijaliziranost i pripadanje te zadovoljava potrebe za osjećajima ljubavi, poštovanja, uvažavanja i prihvaćanja.

  >>>

 • OVRHA NAD DJETETOM

  U suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka i procjenitelja, B.a.B.e. organiziraju tribinu koja će se održati 18. prosinca 2015. u 11 sati u dvorani Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112 c OVRHA NAD DJETETOM - KAKO SE PROVODI I U ČIJEM JE INTERESU? uvodničarke: Ines Bojić, odvjetnica, članica Pravnog tima B.a.B.e. Jasminka Horvatić, psihologinja i vještakinja Jasminka Biloš, (...)

  >>>

 • Poziv na predstavljanje knjige "Zašto on to radi?"

  Pozivamo vas na predstavljanje knjige Lundyja Bancrofta Zašto on to radi? Uvid u misli ljutitih i kontrolirajućih muškaraca . Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 10. prosinca 2015. godine s početkom u 12h u prostorijama Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112c, Zagreb. Sudjeluju: Sanja Sarnavka B.a.B.e.

  >>>

<< < 3 4 5 6 7 > >>