vijesti

 • Rodno uvjetovano nasilje. Sve po zakonu

  Slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji je brutalno premlatio svoju bivšu djevojku ponovno je ukazao na sve manjkavosti Zakona o kaznenom postupku, kao i licemjerje onih koji se zgražavaju, a prethodno su se protivili ratifikaciji i implementaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatijom kao Istanbulska konvencija zbog straha od (...)

  >>>

 • Partnerski sastanak u Italiji u okviru projekta 'Vivien'

  Predstavnice Udruge B.a.B.e. sudjelovale su na prvom partnerskom sastanku u okviru projekta 'Vivien - VIctim VIolence Educational Network' , koji je započeo 1. studenog, a sufinanciran je sredstvima Europske komisije. Radni sastanci organizirani su od strane nositelja projekta, talijanske organizacije Giolli Cooperativa Sociale, u Reggio Emiliji.

  >>>

 • Konferencija za medije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava: Ljudska prava danas su ugrožena i većini

  Prije 70 godina usvojena je Opća deklaracija o ljudskim pravima čija je namjera bila spriječiti da se strahote Drugog svjetskog rata više nikada ne ponove. Dan kada je UN-ova Opća skupština proglasila deklaraciju, 10. prosinca, obilježava se kao Međunarodni dan ljudskih prava, a povodom toga su nevladine organizacije Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, B.a.B.e., BRID i (...)

  >>>

 • Studijsko putovanje u Armeniju

  Provedba projekta "Hand in hand for victims of gender-based violence" financiranog sredstvima Human Rights House Foundation , a kojeg provodimo u partnerstvu sa Women's Resource Center of Armenia , članicom Kuće ljudskih prava Yerevan, započeta u studenom, nastavljena je u prosincu studijskim putovanjem u Armeniju. Studijska posjeta Yerevanu je trajala od 3. do 7.prosinca i (...)

  >>>

 • Poziv na konferenciju za medije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

  Kuća ljudskih prava Zagreb, B.a.B.e., Centar za mirovne studije, Zelena akcija i BRID vas pozivaju na konferenciju za medije povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava koja će se održati u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine s početkom u 9 sati u prostoru Gelarije Nova, Ulica Nikole Tesle 7, Zagreb. Povodom obilježavanja 70-te godišnjice usvajanja Opće deklaracije o ljudskim (...)

  >>>

 • Sudjelovanje na završnoj konferenciji projekta "Lady" udruge Vida u suradnji s Centrom za ženske studije Rijeka - Istraživanje nasilja nad starijim ženama

  Dana 30. studenog 2018.g. s početkom od 9h na Filozofskom fakultetu u Rijeci, udruga B.a.B.e. sudjelovala je na cjelodnevnoj Konferenciji o nasilju nad starijim ženama. U sklopu Konferencije naša psihologinja Bruna Nedoklan izlagala je o ekonomskom nasilju nad ženama starije životne dobi. Riječ je o interdisciplinarnoj, znanstveno-stručnoj konferenciji namijenjenoj sudionicima/cama na (...)

  >>>

 • B.a.B.e. brojnim aktivnostima obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  Udruga B.a.B.e. i ove godine obilježila je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama provedbom i sudjelovanjem u različitim aktivnostima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Dana 22. studenog 2018. godine, sudjelovale smo na okruglom stolu u organizaciji Udruge žena Vukovar, namijenjenom razvijanju i unapređivanju multisektorske suradnje (...)

  >>>

 • Kviz "Znaš li prepoznati seksizam?"

  U sklopu 16 dana aktivizma smo izradile edukativni kviz naslovljen "Znaš li prepoznati seksizam?". Kviz je izrađen kako bi se teme kojima se bavimo približile široj populaciji te kako bi ih se na zanimljiv način educiralo ili kako bi provjerili vlastito znanje o seksizmu. Ovim putem želimo zahvaliti Seksizam naš svagdašnji i Centar za građanske inicijative Poreč koji su (...)

  >>>

 • Studijski posjet predstavnica Women's Resource Center of Armenia

  U okviru projekta "Hand in hand for victims of gender-based violence" , financiranog od strane Human Rights House Foundation , udrugu B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. posjetile su predstavnice Women's Resource Center of Armenia Gohar Shahnazaryan, Tatevik Aghabekyan, Siranush Davtyan i Lara Aharonian .

  >>>

 • Radionica novinskog kazališta "Znaš li prepoznati seksizam?"

  Ovog petka, 23. studenog 2018.godine, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kojeg danas 25. studenog obilježavamo, održale smo radionicu sa učenicama i učenikom Gimnazije Tituša Brezovačkog i III Gimnazije . Naslovljena "Znaš li prepoznati seksizam?", radionicom se željelo poučiti učenike/ce prepoznati seksizam u medijima i oglašavanju kao područjima koji kroz (...)

  >>>

 • WAVE trening "Implementacija Istanbulske konvencije na nacionalnom i europskom nivou"

  Dana 20. i 21. studenog 2018. godine, u Beču u organizaciji mreže WAVE-Women Against Violence Europe , sudjelovale smo na treningu pod nazivom "Implementacija Istanbulske konvencije na nacionalnom i europskom nivou" . Trening je održan s ciljem osiguravanja učinkovite provedbe Istanbulske konvencije. Prisustvovale su ukupno 22 sudionice iz 18 država.

  >>>

 • Sudjelovanje na radionici "Menadžment volontera u sklopu projekata financiranih kroz Europski socijalni fond (ESF)"

  Dana 20. i 21. studenog 2018. godine, B.a.B.e. su sudjelovale u radionici "Menadžment volontera u sklopu projekata financiranih kroz Europski socijalni fond (ESF)" u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Radionicu su vodile Marija Brebrić i Mirela Despotović iz Centra za civilne inicijative sa dugogodišnjim iskustvom rada u udruzi civilnog društva i menadžmentom (...)

  >>>

 • Prijavi se na radionice o nasilju u vezama u Vukovaru

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga B.a.B.e. održat će tri radionice na temu nasilja u vezama dana: 26. studenog, u 11:00 sati, u prostoriji Europskog doma Vukovar, Ljudevita Gaja 12, u Vukovaru. 27. studenog , u 13:10 sati, u Udruzi žena Vukovar, Brune Bušića 74, 32010 Vukovar; 28. studenog , u 13:10 sati, u Udruzi žena Vukovar, Brune (...)

  >>>

 • Poziv za sudjelovanje na radionici "Znaš li prepoznati seksizam?"

  Poštovani/Poštovane, pozivamo Vas na radionicu novinskog kazališta s ciljem edukacije o seksizmu i njegovog prepoznavanja. Udruga B.a.B.e. svake godine u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25.studenog i Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, organizira edukativne radionice i predavanja te provodi javne kampanje kojima osvještava (...)

  >>>

 • B.a.B.e. na konferenciji o slobodi izražavanja u Bukureštu

  B.a.B.e. su u petak, 2. studenog, sudjelovale na konferenciji 'Civil Society Facing Pressure: Impact, Reaction, Strategies' u Bukureštu. Konferencija je ujedno bila i otvaranje projekta 'RESPONSIBILITY. Freedom of Expression' , čiji je cilj identificirati i promovirati strateške pristupe za rješavanje prijetnji i izazova govora mržnje, lažnih vijesti i zastrašivanja, kako bi se očuvale (...)

  >>>

<< < 3 4 5 6 7 > >>