vijesti

 • Dan žena kao simbol borbe za ravnopravniji i pravedniji svijet

  Međunarodni dan žena izniknuo je iz radničkog pokreta na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće u Sjevernoj Americi i Europi. U vrijeme galopirajuće industrijalizacije radnici i radnice su često prosvjedovali zbog uvjeta rada. Jedan od prvih prosvjeda radnica zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća organiziran je 8. ožujka 1857. u New Yorku.

  >>>

 • 'Nasilje ugrožava obitelj, a ne Istanbulska konvencija'

  Povjerenik za ljudska prava Vijeća Europe Nils Muižnieks obraćajući se Europskom parlamentu prošli tjedan je još jednom pozvao sve članice Europske unije da hitno ratificiraju Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, takozvanu Istanbulsku konvenciju. Podsjetio je kako je dosad 17 članica EU ratificiralo konvenciju.

  >>>

 • Tematska sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina o Istanbulskoj konvenciji

  U ponedjeljak, 6. ožujka, održana je tematska sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina o Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulskoj konvenciji. Predsjednik Odbora Milorad Pupovac otvorio je sjednicu naglasivši kako Istanbulska konvencija daje višedimenzionalni pravni okvir za zaštitu žena od svih (...)

  >>>

 • OBILJEŽILI SMO "DAN RUŽIČASTIH MAJICA"

  Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja , koji se obilježava posljednje srijede u veljači, B.a.B.e., kao udruga koja se bavi borbom protiv svake vrste nasilja, ove godine pripremile su niz radionica i edukacija namijenjenih osnovnoškolcima i osnovnoškolkama. Tako smo ove godine provele interaktivnu radionicu "Bori se - ili – bježi?..

  >>>

 • Informiraj se, budi emancipiran/a: Što je zaista Istanbulska konvencija?

  Ususret Noćnom maršu za Dan žena u ponedjeljak, 3. ožujka, održana je tribina 'Informiraj se, budi emancipiran/a: Što je zaista Istanbulska konvencija?', u organizaciji ljudskopravaške organizacije B.a.B.e. i neformalnog feminističkog kolektiva fAKTIV. Događaj je tematizirao Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, (...)

  >>>

 • B.a.B.e. organiziraju interaktivne radionice za osnovnoškolce i osnovnoškolke

  Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja , koji se obilježava posljednje srijede u veljači, B.a.B.e., kao udruga koja se bavi borbom protiv svake vrste nasilja, ove godine pripremile su niz radionicama i edukacijama namijenjenih osnovnoškolcima i osnovnoškolkama. Edukacije i radionice "Bori se - ili – bježi?.. ili?" održat će se u OŠ Voltino i OŠ Ljubljanica.

  >>>

 • Budi aktivna! Budi emancipiran! Volontiraj i budi dio društvene promjene

  Udruga B.a.B.e. traži osobe koje će : volontirati na našem SOS telefonu te davati pravne informacije osobama koje iskažu potrebu za pomoći u rješavanju osobnih problema Ako studiraš pravo ili socijalni rad ti si prava osoba za naš team! Prije samog volontiranja na SOS telefonu, naša odvjetnica održat će edukaciju volonterima i volonterkama i pružiti vam sve (...)

  >>>

 • Ivana Radačić i Dubravka Šimonović gostovale u Kući ljudskih prava

  U ponedjeljak, 19. veljače, u Kući ljudskih prava predstavnica grupe istočnoeuropskih država u Radnoj skupini UN-a o diskriminaciji žena u zakonima i praksi Ivana Radačić i Dubravka Šimonović , posebna izvjestiteljicu UN-a o nasilju nad ženama, predstavile su svoje mandate ženskim i feminističkim udrugama civilnog društva.

  >>>

 • Održana edukacija iz izrade i provedbe projekata financiranih iz EU i HR fondova

  Dana 2. veljače i 3. veljače 2018. godine, u prostorijama Gradskog poglavarstva u Županji, održana je dvodnevna edukacija iz izrade i provedbe projekata financiranih iz EU i HR fondova. Edukaciju su održali Martina Belić i Josip Stilinović iz Promo produkta. Edukacija je namijenjena organizatorima volontiranja s ciljem ojačavanja njihovih financijskih kapaciteta i ljudskih resursa kroz (...)

  >>>

 • Biljana Borzan u najužem izboru za EU Oscara za rodnu ravnopravnost

  Biljana Borzan je jedina hrvatska zastupnica koja se našla u najužem izboru za prestižnu nagradu MEP Award , popularno zvanu 'EU Oscar', koja se dodjeljuje najboljim zastupnicima i zastupnicama u Europskom parlamentu u određenim kategorijama. Objavio je to danas Parliament Magazine. Borzan je ušla u top tri kandidatkinje za nagradu za područje ženskih prava i rodne ravnopravnosti.

  >>>

 • Reakcija na tribinu "Istina o Istanbulskoj"

  Udruga B.a.B.e. kao organizacija za zaštitu ljudskih prava smatra svojom moralnom i društvenom obvezom reagirati na tribinu koji je organizirala inicijativa "Istina o Istanbulskoj" na kojoj su se iznosile namjerne i zlonamjerne pogrešne interpretacije duha Istanbulske konvencije te govorilo o ženama na iznimno degradirajući način.

  >>>

 • Djed Božićnjak i ove godine posjetio mališane u Slavoniji

  Dana 18. prosinca 2017. godine okupili smo se u Kinu Mladost u Županji gdje smo zajedno s djecom iz Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije i djecom iz udomiteljskih obitelji s područja Grada Županje odgledali predstavu "Pipi i prijatelji – božićna čarolija" koju je priredio Mrak teatar iz Županje kojem ovim putem zahvaljujemo.

  >>>

 • Borba protiv diskriminacije i mržnje prema manjinama nakon gotovo deset godina još uvijek traje

  Agencija Europske unije za temeljna prava (European Union Agency for Fundamental Rights; FRA) izdala je rezultate drugog istraživanja o manjinama i diskriminaciji pod nazivom EU-MISID II. Pošto su njihova istraživanja iznimno kvalitetna, opsežna i vrijedna ovim putem Vam u ostatku teksta donosimo službeno priopćenje za javnost te poveznicu na kojoj možete pronaći rezultate ovoga istraživanja.

  >>>

 • Nema nade za siromašne

  Mediji su jučer prenijeli vijest i videosnimku o dijeljenju poklona za Svetog Nikolu u privatnom katoličkom vrtiću "Blažena Hozana". Prema videosnimci i pozivu za medije iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pokloni su financirani iz Europskog socijalnog fonda i Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

  >>>

 • Međunarodni dan volontera

  Danas se obilježava Međunarodni dan volontera. Udruga B.a.B.e. poznata je, između ostalog, po svojim volonterskim aktivnostima kao i poticanju volonterstva što smo pokazale i osnivanjem Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije u sklopu projekta Uključivanje + uživanje = zapošljavanje sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge (...)

  >>>

<< < 4 5 6 7 8 > >>