vijesti

 • Kampanja za rodnu ravnopravnost u suradnji s dizajnericom Petrom Salarić

  Međunarodni dan borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja (25.studenog) idealna je prilika za aktivno promišljanje rodne ravnopravnosti i podizanje svijesti o problemima diskriminacije i rodno uvjetovanog nasilja, stoga smo počašćene što na današnji dan započinjemo kreativnu online kampanju razvijenu u suradnji s mladom dizajnericom Petrom Salarić.

  >>>

 • Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za žrtve obiteljskog nasilja u Županji

  U četvrtak, 26. studenog, pružamo besplatnu pravnu i psihološku pomoć za žene žrtve obiteljskog nasilja u Županji. Savjetovanje će se odvijati u Centru za socijalnu skrb, a za dogovor termina možete se obratiti udruzi B.a.B.e. na telefon 01/4663 666 ili putem e-pošte na p etra.kontic@babe.hr . Termin je također moguće dogovoriti kontaktiranjem CZSS Županja.

  >>>

 • Održana edukacija za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja

  U ponedjeljak, 9. studenog, održale smo jednodnevnu edukaciju za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji za žrtve obiteljskog nasilja u prostorijama Velike vijećnice Grada Županje. Edukacija je održana za 10 sudionika/ca zainteresiranih za volontiranje na besplatnoj SOS liniji koja će uskoro biti uspostavljena u Županji u okviru projekta Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne (...)

  >>>

 • Ususret kampanji 16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja 2020.

  "16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja" naziv je međunarodne kampanje koja svake godine od svog utemeljenja 1991. djeluje s ciljem osvješćivanja i poticanja na prevenciju te eliminaciju nasilja prema ženama i djevojkama. Kao i do sada, kampanja se održava od 25. studenog (Međunarodni dan eliminacije nasilja prema ženama) do 10. prosinca (Dan ljudskih prava), indicirajući kako je (...)

  >>>

 • Novi projekt udruge B.a.B.e.

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran . pokrenula je s partnerima novi projekt kako bi istražile potrebe žena i muškaraca u radno-produktivnoj dobi i mladih te analizirale i predložile javne politike za bolje usklađivanje privatnog i poslovnog života. Projekt pod nazivom " Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske (...)

  >>>

 • Otvorene prijave na edukaciju za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji u Županji

  Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na edukaciju za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, koja će se održati u 9. studenog u Županji. Broj sudionika/ca je ograničen, a prijave primamo do 5. studenog na e-mail adresu babe@babe.hr.

  >>>

 • Savjetovanje četvrtkom u centrima za socijalnu skrb Novska, Županja, Vinkovci, Sisak

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. uskoro počinje s pružanjem besplatnih usluga pravnog i psihološkog savjetovanja za žene žrtve nasilja u obitelji na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Ovim aktivnostima želimo doprinijeti povećanju regionalne dostupnosti specijaliziranih usluga za žrtve obiteljskog nasilja, a provodimo ih u sklopu projekta Savjetom i (...)

  >>>

 • Podržite naš rad

  Ako želite podržati naš rad novčanom donacijom, to možete učiniti skeniranjem barkoda.

 • Udruga B.a.B.e. je održala Nacionalni trening za stručnjake i stručnjakinje koji/e rade na prevenciji i suzbijanju nasilja prema ženama

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. je u sklopu europskog projekta "VIVIEN – Obrazovna mreža za žrtve nasilja. Obrazovni projekt za unaprjeđenje podrške ženama žrtvama nasilja." održala Nacionalni trening za stručnjake i stručnjakinje iz područja pravosuđa, policije, zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja te udruga civilnog društva.

  >>>

 • Upozorenje: udruga B.a.B.e. ne prikuplja sredstva za žrtve nasilja prodajom ruža

  Ovih dana dobile smo informaciju da se ime udruge B.a.B.e. koristi pri prodaji ruža u centru Zagreba, uz objašnjenje da su prihodi od prodaje namijenjeni pružanju podrške ženama žrtvama nasilja. Naglašavamo kako se radi o lažnom predstavljanju te da udruga B.a.B.e. ne prikuplja sredstva prodajom . Ako želite podržati rad organizacije, možete to učiniti putem donacije na službenoj web (...)

  >>>

 • Kratki komentar na prozivke predsjednika Milanovića

  Udruga B.a.B.e. reagirala je na jučerašnju izjavu predsjednika kako bi ukazala na odgovornost svih koji istupaju u javnom prostoru, a kako bismo i same poslužile kao primjer toga, odlučile smo ne komentirati poruke koje su iskomunicirane na tako neargumentiran i nekonstruktivan način.

  >>>

 • Poziv za volonter(k)e

 • Reakcija na seksističku izjavu predsjednika Milanovića

  Sloboda kritike jedna je od suštinskih karakteristika demokracije i stoga treba biti sastavni dio politike i javnog diskursa. Međutim, kritika izrečena kroz seksističke uvrede postaje nešto sasvim drugo – to je diskriminacija i ušutkavanje ne samo pojedinih žena, već svih žena u javnom prostoru. Svojim izjavama o saborskim zastupnicama Orešković i Puljak, Zoran Milanović nastavio je (...)

  >>>

 • Održan je četvrti partnerski sastanak u sklopu projekta HELPLINE

  Danas, 30. rujna 2020., održan je četvrti partnerski sastanak u okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE). Cilj projekta je pružiti zaštitu i podršku ženama žrtvama rodno uvjetovanog nasilja promovirajući multidisciplinarni pristup, a partnerski je sastanak okupio je predstavnike/ce partnerskih (...)

  >>>

 • Uspješno završen projekt REP - Režirajmo promjene!

  Od 11. studenog 2019. godine do 31. kolovoza 2020. godine B.a.B.e. su provodile projekt REP – režirajmo promjene!, usmjeren na borbu protiv vršnjačkog nasilja i financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta bio je povećati mogućnosti djece osnovnoškolskog uzrasta da izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava steknu potrebno znanje o problemu vršnjačkog (...)

  >>>

<< < 1 2 3 4 5 > >>