vijesti

 • Priopćenje povodom prozivki za nedovoljan humanitarni angažman udruge B.a.B.e. u prevladavanju posljedica potresa

  Protekla godina sve nas je suočila s brojnim izazovima i nedaćama, na koje smo kao društvo odgovorili jačanjem zajedništva i solidarnosti, ali u trenucima i ogorčenošću pa čak i mržnjom. Neposredno nakon potresa u Zagrebu, udruga B.a.B.e. svakodnevno je na društvenim mrežama primala komentare i poruke čija je svrha bila optužiti nas za nečinjenje u trenutku krize, beskorisnost i (...)

  >>>

 • Pokrenuta nova besplatna telefonska linija za žene žrtve nasilja u obitelji

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. pokrenula je novu besplatnu telefonsku liniju za žene žrtve nasilja u obitelji. Žene koje proživljavaju partnersko ili obiteljsko nasilje moći će nam se obratiti na broj 0800 555 202 u potrazi za informacijama, pravnom i/ili psihološkom pomoći i podrškom. Na liniju se svakim radnim danom od 8 do 16 sati javljaju educirani/e volonteri/ke.

  >>>

 • Preminula Vesna Kesić, jedna od osnivačica udruge B.a.B.e.

  Preminula je Vesna Kesić, novinarka i aktivistkinja bez čijeg nasljeđa danas ne bismo imale iste kapacitete za promicanje ženskih ljudskih prava. U svojoj se borbi, zajedno s drugim aktivistkinjama, novinarkama i umjetnicama, susrela s brojnim preprekama, pa i progonom, no njezino je ustrajanje učinilo tadašnje i buduće generacije snažnijima, a naše ciljeve dostižnijima.

  >>>

 • Reakcija na seksizam rektora Borasa

  Sinoćnji istup rektora Borasa smatramo seksističkim, bez obzira na ponuđena opravdanja. Promocija kadeta/kinja vojnog učilišta bila je posvećena postignućima tih mladih ljudi u njihovu obrazovanju, stoga je izdvajanje kadetkinje na temelju spola (zahtijevanje da skine masku) i preusmjeravanje pozornosti na njezin fizički izgled potpuno neprimjereno.

  >>>

 • Održana radionica "Obiteljsko nasilje - kako ga prepoznati i kako reagirati?"

  Dana 21.12.2020. naša psihologinja Bruna Nedoklan održala je online dvosatnu radionicu "Obiteljsko nasilje - kako ga prepoznati i kako reagirati?. Cilj radionice je bio senzibilizirati sudionike/ce o obiteljskom nasilju te povećati njihove kompetencije za prepoznavanje i djelovanje u susretu s obiteljskim nasiljem. Radionica se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela.

  >>>

 • Kampanja za rodnu ravnopravnost u suradnji s dizajnericom Petrom Salarić

  Međunarodni dan borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja (25.studenog) idealna je prilika za aktivno promišljanje rodne ravnopravnosti i podizanje svijesti o problemima diskriminacije i rodno uvjetovanog nasilja, stoga smo počašćene što na današnji dan započinjemo kreativnu online kampanju razvijenu u suradnji s mladom dizajnericom Petrom Salarić.

  >>>

 • Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za žrtve obiteljskog nasilja u Županji

  U četvrtak, 26. studenog, pružamo besplatnu pravnu i psihološku pomoć za žene žrtve obiteljskog nasilja u Županji. Savjetovanje će se odvijati u Centru za socijalnu skrb, a za dogovor termina možete se obratiti udruzi B.a.B.e. na telefon 01/4663 666 ili putem e-pošte na p etra.kontic@babe.hr . Termin je također moguće dogovoriti kontaktiranjem CZSS Županja.

  >>>

 • Održana edukacija za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja

  U ponedjeljak, 9. studenog, održale smo jednodnevnu edukaciju za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji za žrtve obiteljskog nasilja u prostorijama Velike vijećnice Grada Županje. Edukacija je održana za 10 sudionika/ca zainteresiranih za volontiranje na besplatnoj SOS liniji koja će uskoro biti uspostavljena u Županji u okviru projekta Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne (...)

  >>>

 • Ususret kampanji 16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja 2020.

  "16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja" naziv je međunarodne kampanje koja svake godine od svog utemeljenja 1991. djeluje s ciljem osvješćivanja i poticanja na prevenciju te eliminaciju nasilja prema ženama i djevojkama. Kao i do sada, kampanja se održava od 25. studenog (Međunarodni dan eliminacije nasilja prema ženama) do 10. prosinca (Dan ljudskih prava), indicirajući kako je (...)

  >>>

 • Novi projekt udruge B.a.B.e.

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran . pokrenula je s partnerima novi projekt kako bi istražile potrebe žena i muškaraca u radno-produktivnoj dobi i mladih te analizirale i predložile javne politike za bolje usklađivanje privatnog i poslovnog života. Projekt pod nazivom " Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske (...)

  >>>

 • Otvorene prijave na edukaciju za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji u Županji

  Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na edukaciju za volontiranje na besplatnoj telefonskoj liniji za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, koja će se održati u 9. studenog u Županji. Broj sudionika/ca je ograničen, a prijave primamo do 5. studenog na e-mail adresu babe@babe.hr.

  >>>

 • Savjetovanje četvrtkom u centrima za socijalnu skrb Novska, Županja, Vinkovci, Sisak

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. uskoro počinje s pružanjem besplatnih usluga pravnog i psihološkog savjetovanja za žene žrtve nasilja u obitelji na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Ovim aktivnostima želimo doprinijeti povećanju regionalne dostupnosti specijaliziranih usluga za žrtve obiteljskog nasilja, a provodimo ih u sklopu projekta Savjetom i (...)

  >>>

 • Podržite naš rad

  Ako želite podržati naš rad novčanom donacijom, to možete učiniti skeniranjem barkoda.

 • Udruga B.a.B.e. je održala Nacionalni trening za stručnjake i stručnjakinje koji/e rade na prevenciji i suzbijanju nasilja prema ženama

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. je u sklopu europskog projekta "VIVIEN – Obrazovna mreža za žrtve nasilja. Obrazovni projekt za unaprjeđenje podrške ženama žrtvama nasilja." održala Nacionalni trening za stručnjake i stručnjakinje iz područja pravosuđa, policije, zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja te udruga civilnog društva.

  >>>

 • Upozorenje: udruga B.a.B.e. ne prikuplja sredstva za žrtve nasilja prodajom ruža

  Ovih dana dobile smo informaciju da se ime udruge B.a.B.e. koristi pri prodaji ruža u centru Zagreba, uz objašnjenje da su prihodi od prodaje namijenjeni pružanju podrške ženama žrtvama nasilja. Naglašavamo kako se radi o lažnom predstavljanju te da udruga B.a.B.e. ne prikuplja sredstva prodajom . Ako želite podržati rad organizacije, možete to učiniti putem donacije na službenoj web (...)

  >>>

<< < 1 2 3 4 5 > >>