vijesti

 • Obavijest građanima/kama i korisnicima/ama

  Na temelju Odluke o organizaciji rada centara za socijalnu skrb i pružatelja usluga socijalne skrbi za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, koju je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo 19. ožujka 2020. godine, udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran.

  >>>

 • Poziv za WAVE mlade ambasadore/ice 2020.!

  Traži se druga generacija WAVE [1] mladih ambasadora/ica . Od listopada 2018. godine WAVE mladi ambasadori/ce podržavaju StepUp! kampanju za mobiliziranje i poticanje mladih na podizanje svijesti o kršenju ljudskih prava među kojima je i nasilje nad ženama i djevojčicama. Želiš li biti dio svjesne, otvorene i kritičke vršnjačke grupe koju strastveno zanimaju prava (...)

  >>>

 • Održan međusektorski trening za stručnjake/inje koji/e rade sa ženama žrtvama nasilja

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. , u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence ( HELPLINE ) koji je financiran sredstvima Europske unije, organizirala je trening za stručnjake/inje koji/e rade sa ženama žrtvama nasilja. Trening se održao 5. ožujka 2020. godine u (...)

  >>>

 • Održana edukacija za volontere/ke

  Jučer, 5. ožujka, u sklopu projekta HELPLINE, B.a.B.e. i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održale su edukaciju za potencijalne volontere/ke koji/e su zainteresirani/e za volontiranje na SOS telefonu udruge B.a.B.e. ili u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Edukacija se održala u prostorijama Kuće ljudskih prava, na adresi Selska cesta 112c s početkom u 10 (...)

  >>>

 • Međunarodni trening u Bugarskoj u okviru projekta 'VIVIEN'

  Ovaj tjedan održale smo tri treninga bugarskim policajcima i policajkama, psiholozima i psihologinjama, socijalnim radnicima i radnicama, učiteljima i učiteljicama, predstavnicima/ama civilnog društva koji rade ili mogu biti prvi kontakt ženama žrtvama nasilja u Sofiji i Plovdivu. Trening je organiziran kao aktivnost u okviru projekta VIVIEN - Obrazovna mreža za žrtve nasilja: (...)

  >>>

 • Poziv na sudjelovanje na međusektorskom treningu za stručnjake/inje koji/e rade sa ženama žrtvama nasilja

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran., u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) koji je financiran sredstvima Europske unije, organizira seriju od 6 treninga koji za cilj imaju povećati opće znanje o problemu obiteljskog nasilja među dionicima unutar sustava podrške ženama (...)

  >>>

 • Poziv na edukaciju za volontere/ke

  B.a.B.e. i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima organiziraju edukaciju za potencijalne volontere/ke koji/e su zainteresirani/e za volontiranje na SOS telefonu udruge B.a.B.e. ili u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Edukacija će se održati 4. ožujka 2020. u prostorijama Kuće ljudskih prava, na adresi Selska cesta 112c s početkom u 10 sati (...)

  >>>

 • Održan seminar za rukovoditelje/ice u Zagrebu

  Danas, 12. veljače 2020. godine, u okviru europskog projekta 'VIVIEN –Obrazovna mreža za žrtve nasilja: Obrazovni projekt za unaprjeđenje sustava podrške ženama žrtvama nasilja' (VIVIEN - VIctim VIolence Educational Network, An educational project to improve the ability to assist women victims of violence), koji u svom primarnom fokusu ima prevenciju i suzbijanje nasilja prema ženama kroz (...)

  >>>

 • 'Napredni multisektorski trening' u Vinkovcima

  Udruga B.a.B.e. organizirala je trodnevni međusektorski trening na temu prevencije i suzbijanja nasilja prema ženama u Vinkovcima, 05., 06. i 07. veljače. Riječ je o trećem višednevnom multisektorskom treningu za stručnjake iz policije, pravosuđa, zdravstva, obrazovanja te socijalnih servisa i predstavnike/ice organizacija civilnog društva koji/e se bave spomenutom temom.

  >>>

 • Presuda Alojzu Tomaševiću ruši povjerenje žrtava u sustav

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. ovim priopćenjem reagira na prvostupanjsku presudu Suda u Slavonskom Brodu, kojom je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević osuđen na 10 mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine za kazneno djelo nasilja u obitelji. Smatramo kako ta kazna nije u skladu s težinom počinjenog djela te da ona oslikava odnos hrvatskog društva (...)

  >>>

 • Studijski posjet ženske organizacije iz Japana

  Jučer, 21.siječnja 2020. godine, održale smo sastanak s članicama ženske organizacije s područja japanske regije Tokushima. Radi se o grupi od 17 žena iz Japana, starijih od 60 godina, koje su bivše učiteljice/profesorice a bave promicanjem statusa žena u društvu te pokušavaju revitalizirati lokalne zajednice kroz međunarodnu razmjenu i dijeljenje iskustva.

  >>>

 • Filmovi osnovnoškolki na temu vršnjačkog nasilja

  U okviru projekta "FON – Filmom o nasilju" , kojeg je implementirala Udruga B.a.B.e. u suradnji s Osnovnom školom Ive Andrića iz Zagreba nastala su tri kratka videa. Nakon serije radionica, učenice OŠ Ive Andrića same su napisale scenarij, snimile i montirale tri kratka igrana videa na temu vršnjačkog nasilja.

  >>>

 • Seksualno nasilje može se dogoditi "samo" jednom, ali žrtvino povjerenje u sustav dugoročno je izgubljeno

  Udruga B.a.B.e. ovim priopćenjem reagira na presudu kojom je sud oslobodio policijskog službenika jer se spolno uznemiravanje kolegice, iako utvrđeno, dogodilo "samo jednom". Policijska službenica koja ga je tužila snosi troškove postupka koji premašuju 10000 kuna, dok počinitelj ne snosi nikakve posljedice. Počinitelju (a i društvu u cjelini) time je poslana jasna poruka da je ponašanje (...)

  >>>

 • B.a.B.e. održale okrugli stol "Uloga psihologa i psihologinja u radu sa žrtvama obiteljskog nasilja"

  Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran., u suradnji s Klubom studenata psihologije STUP, organizirala je 12. prosinca 2019.g. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu okrugli stol pod nazivom "Uloga psihologa i psihologinja u radu sa žrtvama obiteljskog nasilja". Okruglim stolom omogućio se uvid zainteresiranima u rad psihologa/inja u raznim institucijama sa žrtvama obiteljskog nasilja te je (...)

  >>>

 • Završen projekt "Hand in hand for victims of gender-based violence"

  Projekt "Hand in hand for victims of gender-based violence" nastavak je istoimenog projekta implementiranog 2018. godine, a u partnerstvu s Women's Resource Center of Armenia . Jednako kao i prošle godine, i ove godine projekt je financirala Human Rights House Foundation. Predmetni projekt uključivao je 2 studijska posjeta između članica Kuća ljudskih prava, konkretno Kuće ljudskih (...)

  >>>

<< < 2 3 4 5 6 > >>