vijesti

 • Javna rasprava "Prepreke ostvarivanja prava na rad" u Osijeku

  Dana 10. prosinca 2019. godine u Osijeku smo sudjelovale na javnoj raspravi "Prepreke ostvarivanja prava na rad" koju je u okviru projekta "POKRENI" organizirala Ženska udruga "Izvor" iz Tenje u partnerstvu s Udrugom gluhoslijepih osoba Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Nakon pozdravnih riječi predsjednice Ženske udruge "Izvor" Mirjane Herceg i moderatorice javne (...)

  >>>

 • Ciklus radionica unutar projekta "FON - Filmom o nasilju"

  Danas, 16. prosinca, odrađena je posljednja u nizu filmskih radionica koje udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. provodi u sklopu projekta "FON – Filmom o nasilju". Cilj ovog projekta bio je podići svijest djece i mladih o problemu vršnjačkog nasilja te ih kroz proces stvaranja kratkog filma potaknuti na kritički pristup ovoj temi.

  >>>

 • Partnerski sastanak u okviru projekta 'VIVIEN'

  Ovaj tjedan u Zagrebu je održan drugi partnerski sastanak u okviru projekta 'VIVIEN'. Sastancima, koji su se održavali u prostorijama Udruge B.a.B.e. te dvorani Kuće ljudskih prava Zagreb, prisustvovali su partneri i partnerice iz Finske, Italije, Bugarske i Hrvatske. Tijekom trodnevnog sastanka (3.12., 4.12. i 5.12.) sumirano je dosad implantirano, raspravljene su potencijalne poteškoće te (...)

  >>>

 • Priopćenje: Ovo nije izoliran slučaj, propusti se odražavaju na sudbine djece

  Povodom nepravomoćne presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu te rješenja o privremenoj mjeri istoga suda od dana 28. studenog 2019. godine, donesenim u postupku koji se radi donošenja odluke o roditeljskoj skrbi vodi između gospodina Milana Popovića i gospođe Severine Kojić, a koje su predmet intenzivnog medijskog izvještavanja, ovim putem smatramo potrebnim iskazati zabrinutost zbog (...)

  >>>

 • Spot kampanje "Nekima noćne more počinju kada se probude…"

  Krenulo je emitiranje spota koji javnost upozorava na problem rodno uvjetovanog nasilja te upućuje žrtve te njima bliske osobe na telefonske linije na kojima mogu potražiti pomoć za sebe i druge. Riječ je o kampanji koja je realizirana u sklopu projekta HELPLINE kojeg B.a.B.e. provode u partnerstvu s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, (...)

  >>>

 • Stručni skup "Unapređenje položaja žrtve nasilja u obitelji"

  U ponedjeljak, 25. studenog, u prostorijama Policijske akademije u Zagrebu održan je stručni skup pod nazivom "Unaprjeđenje položaja žrtve nasilja u obitelji". Ministarstvo unutarnjih poslova time je obilježilo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama – dan posvećen senzibilizaciji javnosti za globalni problem rodno uvjetovanog nasilja te jačanju odlučnosti žena da prijave nasilje (...)

  >>>

 • Započela kampanja u sklopu projekta HELPLINE

  Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama 25. studenoga, ovih su dana širom Hrvatske osvanuli plakati, a na televizijskim postajama uskoro kreće emitiranje spotova koji javnost upozoravaju na problem rodno uvjetovanog nasilja te upućuju žrtve te njima bliske osobe na telefonske linije na kojima mogu potražiti pomoć za sebe i druge.

  >>>

 • Podrška štajku: Zašto Vlada RH ne da novac za obrazovanje?

  Podržavamo zahtjeve sindikata u štrajku, pozivamo građane i građanke da podrže štrajk i daljnje akcije sindikata. Nastavnice i nastavnici su među najslabije plaćenim visokoobrazovanim radnicima u Republici Hrvatskoj, odnosno njihov koeficijent nije rastao paralelno s koeficijentima drugih javnih službenika.

  >>>

 • B.a.B.e. sudjelovale na ovogodišnjem MEGAPHONE-u u Budimpešti

  Od 12. do 13. studenog sudjelovale smo na MEGAPHONE-u 2019, međunarodnom događaju čiji je cilj stvoriti prostor za raspravu, razmjenu znanja i iznalaženje alata za učinkovito djelovanje u eri društvene polarizacije, dezinformacija i društveno-medijskih algoritama. Društvene posljedice tehnološkog razvoja i novih kanala komunikacije za mnoge od nas predstavljaju velik izazov, no ujedno i (...)

  >>>

 • B.a.B.e. sudjelovale na WAVE treningu u Bratislavi

  Udruga B.a.B.e. sudjelovala je na WAVE Training Institute trodnevnom treningu u Bratislavi od 13.-15. studenog 2019.godine. Naša je udruga članica WAVE mreže (Women Against Violence Europe) koja je osnovana 1994. godine kao neformalna mreža, a od 2014. djeluje kao pravna i formalna mreža nevladinih organizacija sastavljena od europskih ženskih nevladinih organizacija koje (...)

  >>>

 • B.a.B.e. u Vinkovcima održale Multisektorski trening srednjeg stupnja za profesionalce

  U Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima, u srijedu i četvrtak (6. i 7. studenog) Udruga B.a.B.e. održala je 'Multisektorski trening srednjeg stupnja za profesionalce'. Riječ je o drugom treningu za stručnjake/inje iz policije, pravosuđa, socijalnih servisa, zdravstva, obrazovanja i civilnog društva koji rade ili mogu raditi sa ženama žrtvama nasilja, koji se provodi u okviru projekta (...)

  >>>

 • Održana treća fokus grupa s djelatnicima/ama iz medicinskog sektora

  Danas, 29. listopada, održana je treća fokus grupa s djelatnicima/ama iz medicinskog sektora, u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Rights, Equality and Citizenship.

  >>>

 • Fokus grupa s djelatnicima/ama centara za socijalnu skrb

  Danas, 28. listopada, održana je fokus grupa s djelatnicima/ama centara za socijalnu skrb, u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Rights, Equality and Citizenship. Fokus grupu organizirala je udruga B.a.B.e. Budi aktivna.

  >>>

 • Sastanak ASTRA mreže u Poljskoj

  Predstavnica Udruge B.a.B.e. u četvrtak i petak (17. i 18. listopada) prisustvovala je sastanku ASTRA mreže , koji se ove godine održao u Varšavi. Na dvodnevnom sastanku u Poljskoj sudjelovalo je 30 predstavnika/ca organizacija civilnog društva iz 15 zemalja. Članice ASTRA mreže raspravljale su o stanju reproduktivnih i seksualnih prava na području Centralne i Istočne Europe, kao i o (...)

  >>>

 • Molba za dostavu ponude za PR usluge

  1. UVOD Projekt " How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) " financiran je od strane Rights, Equality and Citizenship programa Europske unije. Glavni cilj projekta je pružiti zaštitu i podršku ženama žrtvama rodnouvjetovanog nasilja promovirajući multidisciplinarni pristup predmetnom (...)

  >>>

<< < 3 4 5 6 7 > >>