babe@babe.hr
+385 1 4663 666

23. svibnja 2022.

Studijski posjet Švedskoj u sklopu projekta „Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti“

U sklopu projekta „Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti“, a u cilju razmjene znanja i iskustva sa srodnim organizacijama i institucijama, organizirale smo studijski posjet u Švedsku. Studijski posjet trajao je tri dana za vrijeme kojih smo posjetile 4 organizacije u Stockholmu.

 

1000 Möjligheter ili „1000 Mogućnosti“ je organizacija osnovana s ciljem uspostavljanja ravnopravnog društva bez nasilja. „1000 mogućnosti“ radi na prevenciji i podršci s djecom i mladima kao ciljanom grupom i temelji se na razumijevanju moći, roda i nasilja. Jedno od područja djelovanja je nasilje u mladenačkim vezama (od 12. do 22. godine), pri čemu pružaju podršku i pomoć žrtvama. Imaju otvorenu nacionalnu telefonsku liniju koja pruža pomoć i podršku mladima u prostituciji, kao i terapijski centar za mlade u prostituciji.

Agera Kvinnojour je sklonište za žene žrtve nasilja i njihovu djecu koje funkcionira kao neprofitna je i nestranačka organizacija. Imaju otvorenu telefonsku liniju na kojoj zaprimaju pozive od osoba koje su izložene ili su bile izložene nasilju u vezama. Sklonište nudi privremeni sigurni smještaj ženama koje su bile izložene nasilju, a također nude i informacije za počinitelje nasilja.

UNIZON je nacionalna udruga i krovna organizacija koja okuplja preko 130 skloništa za žene, djevojčice, mlade i skloništa za žrtve seksualnog nasilja i incesta. UNIZON nastoji osigurati da se svim ženama žrtvama nasilja i djeci, kao i ranjivim mladim ljudima, ponudi kvalitetna podrška i zaštita, bez obzira na životnu situaciju i porijeklo. Rad se uglavnom sastoji od podrške i zaštite žena žrtava nasilja i njihove djece, preventivnog i suportivnog rada s djecom i mladima te podizanju svijesti o problemu nasilja.

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Syd je agencija za borbu protiv diskriminacije koju vodi SIOS, tijelo za suradnju etničkih organizacija u Švedskoj. Cilj djelovanja je suzbijanje diskriminacije i promicanje ljudskih prava. Agencija za borbu protiv diskriminacije Stockholm Syd također pruža besplatno savjetovanje, podršku i informacije za pojedince koji se osjećaju diskriminiranima zbog spola, transrodnog identiteta ili izražavanja, etničke pripadnosti, vjere ili drugog uvjerenja, invaliditeta, seksualne orijentacije ili dobi.

 

Studijskom posjetu prisustvovale su voditeljica i asistentica na projektu, psihologinja na projektu te predstavnici partnera iz centara za socijalnu skrb s područja Siska, Županje i Vinkovaca. Projekt „Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti“ financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. u partnerstvu s Volonterskim centrom Vukovarsko-srijemske županije i centrima za socijalnu skrb iz Siska, Novske, Vinkovaca i Županje.

Posljednje

4. travnja 2024.
Tematska sustavna podrška - usklađivanje privatnog i poslovnog života

03. travnja 2024. pet je udruga potpisalo sporazume s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za uključivanje u Tematske sustavne podrške za pet tematskih područja koja će biti značajna za razvoj hrvatskog društva u narednom periodu od četiri godine. Novi projekt udruge B.a.B.e. u okviru Tematske sustavne podrške odnosi se na usklađivanje privatnog i poslovnog života […]

Više
8. ožujka 2024.
Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena slavi postignuća i doprinos žena ekonomskom, socijalnom, kulturnom i političkom životu te služi kao podsjetnik na sva ona još uvijek zatomljena i osporavana ljudska prava.

Više
7. ožujka 2024.
Pokrenuta je nacionalna kampanja podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0

Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije pokrenuli su nacionalnu kampanju podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0.

Više
5. ožujka 2024.
Najava kampanje podizanja svijesti o online nasilju nad ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0

U srijedu 6. ožujka 2024. održat će se skup koji će označiti početak nacionalne kampanje provođene u sklopu projekta SURF&SOUND 2.0, usmjerenog suzbijanju i prevenciji online nasilja nad ženama.

Više
VIJESTI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram