13. travnja 2012.

OKRUGLI STOL U HRVATSKOM SABORU

Kuća ljudskih prava Zagreb | Human Rights House Zagreb

B.a.B.e. | CMS | Documenta | GOLJP | Svitanje | UPIM

 

 

                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na okruglom stolu predstavili bismo i sa zainteresiranim zastupnicima raspravili ocjenu rada nove vlasti u odnosu na zahtjeve Platforme 112 koja okuplja šezdesetak vodećih organizacija civilnog društva usmjerenih na nepovratnost svih reformi proisteklih iz pregovora u Poglavlju 23, ali i mnogo šire, u svrhu stvarne i trajne vladavine prava u Hrvatskoj. Posebni naglasak u raspravi stavili bismo na važnost jačanja uloge Hrvatskog sabora u razvoju sudioničke demokracije i nadzoru nad reformama koje proističu iz pregovora s EU, a u svjetlu najavljenih izmjena Poslovnika Hrvatskog sabora.

Okrugli stol "Predstavljanje Izvještaja Platforme 112 o radu nove vlasti u prvih 112 dana" jedna je od aktivnosti u sklopu projekta 1000 ZA-ŠTO o EU financiranom od strane IPA INFO programa Europske unije, na kojem bi sudjelovali saborski zastupnici, predstavnici Vlade, civilnog društva i međunarodne zajednice (Delegacija EU je već izrazila interes).

Izvještaj Platforme 112 o radu nove vlasti u prvih 112 dana bit će predstavljen u petak, 20. travnja 2012., u Hrvatskom saboru, dvorana Ivana Mažuranića s početkom u 10:00, a predviđeno trajanje je 2 sata.

Skup će otvoriti veleposlanik Paul Vandoren, Šef Delegacije Europske unije u RH.  S ciljem što sadržajnije i kvalitetnije rasprave, predvidjeli smo uvodničare (organizacije civilnog društva - članice Platforme 112) koji će predstaviti pojedine dijelove izvještaja o radu nove vlasti u prvih 112 dana.

Molimo Vas da prihvatite naš poziv i kao sudionik/ca pridonesete raspravi. Ljubazno Vas molimo da sudjelovanje potvrdite Milani Romić na mail milana.romic@gmail.hr ili na mobitel 091 33 777 42 s brojem osobne iskaznice (radi evidencije u Hrvatskom saboru) najkasnije do utorka 17. travnja 2012. do 12 sati.

Veselimo se Vašem dolasku.

Posljednje

22. rujna 2021.
Empatija sada! Uručenje pisma još jedne Laure premijeru Plenkoviću

Predstavnice udruge B.a.B.e. danas su se okupile uoči početka konferencije „Integrirani pristup u borbi protiv nasilja nad ženama i u obitelji“, ispred hotela Westin gdje je predstavnica udruge Bojana Guberac pročitala anonimno pismo jedne od Laura (čiji podaci su nam poznati) – žene žrtve nasilja u obitelji koja nam se obratila za pomoć i kojoj na […]

Više
8. rujna 2021.
Reakcija na navode koji se pojavljuju u seriji članaka novinarke Jelene Jindre na portalu H-Alter pod nazivom “Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece?”

U svojem svakodnevnom radu svjedočimo tome da se žrtve često boje prijaviti nasilje, a rastući razlog strahu od prijave upravo je i strah da će ih institucije optužiti za “otuđenje” i oduzeti im dijete ako se/ga pokušaju zaštititi od nasilnika. U zadnja dva mjeseca na portalu H-alter izašla je serija članaka novinarke Jelene Jindre pod […]

Više
7. rujna 2021.
Fotkaj, snimi, objavi: Jutros sam stala!

Mreža "4. smjena - nevidljivi rad" čiji je fokus usklađivanje privatnog i poslovnog života žena i muškaraca pokreće kampanju #JutrosSamStala kojoj je cilj osvijestiti javnost o svakodnevnom neplaćenom kućanskom radu koji se smatra „ženskim“.  Peglanje, čišćenje, kuhanje, pranje odjeće, planiranje, briga o djeci... Što bi se dogodilo da žene stanu s kućanskim poslovima? Kaos? Tko […]

Više
VIJESTI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram