babe@babe.hr
+385 1 4663 666

15. lipnja 2023.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijim osobama

Na današnji dan obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijim osobama, pri čemu ukazujemo na važnost zaštite starijih osoba te se usmjeravamo na osvještavanje problema s kojima se starije osobe suočavaju. 2011. godine Ujedinjeni su narodi rezolucijom 66/127 ukazali na važnost osvješćivanja o zlostavljanju starijih osoba kao kršenju njihovih osnovnih ljudskih prava, slijedom čega su 15. lipanj proglasili Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad starijim osobama.

Nasilje nad starijim osobama ozbiljan je problem u današnjem društvu, pri čemu je u djelotvornom suzbijanju nasilja nad starijima potrebno djelovati zajednički na svim razinama. Osim podizanja svijesti o navedenom problemu, izuzetno su važne aktivnosti provođenja edukacija o pravima starijih te osiguranja dostupnog i adekvatnog sustava zaštite i podrške.

U sklopu projekta puSHEd – protect, understand, suport: help the elderly koji udruga B.a.B.e Budi aktivna. Budi emancipiran. provodi  u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Domom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb“ i Zakladom Zajednički put, na današnji se dan održava online edukacija namijenjena svim stručnjacima koji rade s osobama starije životne dobi. Svrha edukacije je identificiranje individualnih potreba starijih osoba žrtva nasilja te razvijanje senzibiliziranog pristupa u profesionalnom radu.

Posljednje

4. travnja 2024.
Tematska sustavna podrška - usklađivanje privatnog i poslovnog života

03. travnja 2024. pet je udruga potpisalo sporazume s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za uključivanje u Tematske sustavne podrške za pet tematskih područja koja će biti značajna za razvoj hrvatskog društva u narednom periodu od četiri godine. Novi projekt udruge B.a.B.e. u okviru Tematske sustavne podrške odnosi se na usklađivanje privatnog i poslovnog života […]

Više
8. ožujka 2024.
Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena slavi postignuća i doprinos žena ekonomskom, socijalnom, kulturnom i političkom životu te služi kao podsjetnik na sva ona još uvijek zatomljena i osporavana ljudska prava.

Više
7. ožujka 2024.
Pokrenuta je nacionalna kampanja podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0

Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije pokrenuli su nacionalnu kampanju podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0.

Više
5. ožujka 2024.
Najava kampanje podizanja svijesti o online nasilju nad ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0

U srijedu 6. ožujka 2024. održat će se skup koji će označiti početak nacionalne kampanje provođene u sklopu projekta SURF&SOUND 2.0, usmjerenog suzbijanju i prevenciji online nasilja nad ženama.

Više
VIJESTI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram