Ne online nasilju

NEON Savjetovalište

Osoba od povjerenja

Kako bi se zaštitila od online nasilja, važno je da nasilje prijaviš policiji ili podneseš kaznenu prijavu državnom odvjetništvu. U postupku prijave nasilja može te pratiti osoba od povjerenja iz naše udruge koja će ti pružiti emocionalni i psihološki oslonac.

Osoba od povjerenja može biti i član obitelji, prijatelj, punoljetna osoba kojoj vjeruješ, no važno je istaknuti da to ne može biti osoba koja kasnije može biti svjedok ili imati neku drugu ulogu u postupku, jer joj neće biti omogućeno da bude s tobom kako bi ti pružila podršku.

Osim prilikom prijave, žrtve imaju pravo da osoba od povjerenja bude s njima tijekom cijelog postupka – u policiji, državnom odvjetništvu i na sudu.

Obrati nam se s povjerenjem

Besplatno pravno savjetovalište

Pružanje pravne pomoći i podrške je dugogodišnja aktivnost udruge B.a.B.e., a u sklopu projekta SURF and SOUND, otvoreno je specijalizirano savjetovalište koje je usmjereno na borbu protiv online nasilja. U sklopu njega, možeš dobiti besplatnu pomoć u obliku: 

  • savjetovanja u situaciji online nasilja (putem SOS telefona, web stranice, mailom i osobnim kontaktom – dolaskom u savjetovalište)
  • informiranje o mogućnostima ostvarivanja pravne, zdravstvene i psihološke pomoći (u i izvan okvira sustava socijalne skrbi)
  • odvjetničko savjetovanje
  • smještaj u sigurnu kuću najugroženijih osoba

Pravni savjet  možete dobiti pozivom na telefonske brojeve 0800/ 200 - 144 ili 01/ 4611 - 351 u terminima koji su navedeni na naslovnici BESPLATNA PRAVNA POMOĆ ili osobno dolaskom u prostorije udruge na adresi Selska cesta 112A.

Za termine za osobno savjetovanje molimo da se telefonski  najavite na  01/ 4663 - 666 svakim radnim danom od 08-17 sati.

Besplatno psihološko savjetovalište

Žrtve online nasilja često se suočavaju sa psihološkim poteškoćama, pri čemu je važno reagirati na vrijeme i obratiti se za stručnu pomoć. Posljedice se protekom vremena mogu i uvećati, stoga nemoj čekati i odmah se javi za psihološko savjetovanje i psihoterapiju. Svoje trenutne poteškoće možeš prevladati i svega izaći još snažnija! Pružanje psihosocijalne pomoći dugogodišnja je aktivnost udruge B.a.B.e.,a savjetovanje u kriznim situacijama (putem SOS telefona, web stranice, mailom i osobnim kontaktom), obrati nam se s povjerenjem.

Psihosocijalnu podršku i savjetovanje možete dobiti osobno ili telefonski. 

Radno vrijeme savjetovališta podložno je individualnom dogovoru i promjenama.

Kako biste dogovorili termin za savjetovanje molimo nazvati na broj telefona 01/ 4663 – 666 svakim radnim danom od 08-17 sati.

< povratak
PRIJAVI NASILJE
Izjava o privatnosti
Copyright © 2022