babe@babe.hr
+385 1 4663 666

6. lipnja 2023.

Otvoreni dijalozi s predstavnicama organizacija civilnog društva

U sklopu projekta puSHEd – protect, understand, support; help the elderly održana su dva otvorena dijaloga s predstavnicama organizacija civilnog društva. Cilj dijaloga bio je razmijeniti iskustva i primjere dobrih praksi u radu sa starijim osobama žrtvama nasilja, podijeliti izazove s kojima se susrećemo kao i razmijeniti ideje, a sve u duhu širenja područja intersekcionalne podrške prema ciljanoj populaciji.

Potreba za organiziranjem otvorenih dijaloga ukazala se po završetku mapiranja iskustva dionika s različitih razina u području pružanja podrške starijim osobama kao i po završetku provedbe intervjua sa starijim ženama žrtvama nasilja iz čega je proizašao zaključak kako nemamo adekvatne odgovore na pružanje skrbi starijim osobama općenito, a posebice starijim žrtvama obiteljskog nasilja.

Za vrijeme trajanja otvorenog dijaloga sudionicama je predstavljen i Priručnik za stručnjake/inje koji/e rade sa starijim osobama žrtvama nasilja.

Ukupno je sudjelovalo 28 sudionica. Otvoreni dijalozi održani su krajem svibnja, a putem ZOOM platforme.

Predmetni projekt za cilj ima prevenciju i suzbijanje rodnouvjetovanog nasilja prema ženama starije životne dobi razvojem rodnospecifičnih odgovora u pružanju podrške žrtvama i podizanjem kapaciteta relevantnih dionika/ca sustava zaštite i podrške. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz CERV programa. Vrijednost projekta je €208,716.34.

Posljednje

22. travnja 2024.
Zahvala na donaciji

Ovim putem zahvaljujemo firmi VuMedi d.o.o. i njenim djelatnicima koji su prepoznali rad naše udruge te odlučili svojom velikodušnošću uveseliti naše korisnike skloništa, žene i djecu koja su se našla u teškoj životnoj situaciji i kada im je podrška i pomoć najpotrebnija oni su omogućili da se ne osjećaju zaboravljeno. Veliko hvala žele Vam djelatnice […]

Više
4. travnja 2024.
Tematska sustavna podrška - usklađivanje privatnog i poslovnog života

03. travnja 2024. pet je udruga potpisalo sporazume s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za uključivanje u Tematske sustavne podrške za pet tematskih područja koja će biti značajna za razvoj hrvatskog društva u narednom periodu od četiri godine. Novi projekt udruge B.a.B.e. u okviru Tematske sustavne podrške odnosi se na usklađivanje privatnog i poslovnog života […]

Više
8. ožujka 2024.
Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena slavi postignuća i doprinos žena ekonomskom, socijalnom, kulturnom i političkom životu te služi kao podsjetnik na sva ona još uvijek zatomljena i osporavana ljudska prava.

Više
7. ožujka 2024.
Pokrenuta je nacionalna kampanja podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0

Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije pokrenuli su nacionalnu kampanju podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0.

Više
VIJESTI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram