babe@babe.hr
+385 1 4663 666

Helpline: Obiteljsko nasilje

U okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) f čiji je glavni cilj bio pružiti zaštitu i podršku ženama žrtvama rodno uvjetovanog nasilja promicanjem višedisciplinskog pristupa problemu nastao je priručnik "Obiteljsko nasilje - kratki vodič o postupanju stručnjaka/inja".

Svrha ovog priručnika jest upozoriti na potrebe žrtava obiteljskog nasilja koje smo na temelju praktičnog iskustva prepoznali kao najčešće te pružiti konkretne i učinkovite savjete stručnjacima koji su nerijetko primarni kontakt žrtava sa sustavom kako bi mogli primjereno odgovoriti na njihove potrebe u okviru postojeće zakonodavne regulative, osigurati im korisne, praktične i potpune informacije u kriznim životnim situacijama te im tako što više olakšati i pojednostavniti pravni put zaštite i ostvarivanja vlastitih prava.

Nositeljica projekta je udruga B.a.B.e., a projektni partneri su Udruga za podršku žrtvama i svjedocima,  Institute for Labour and Family Research, Slovačka, Pravosudna akademija, Policijska akademija i Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH. Projekt je financiran u okviru programa Europske unije Rights, Equality and Citizenship.

Publikacije
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram