babe@babe.hr
+385 1 4663 666

25. listopada 2010.

Poziv na javnu tribinu

Obavještavamo Vas da će se u prostorijama  Kuće ljudskih prava,  Selska cesta 112 c, Zagreb,  dana  27.10.2010., s  početkom u  17 sati i 30 minuta , održati  javna tribina  pod nazivom

 

   " MAMA I TATA SE RAZVODE – A GDJE SAM  TU JA? "

 

Razvod braka predstavlja jedan od najstresnijih životnih događaja za sve članove obitelji. Brakovi se često raspadaju, a dojučerašnja ljubav pretvara se u mržnju ili ravnodušnost. Problemi kao što su alkoholizam, obiteljsko nasilje i slični, dodatni su teret. U poremećenim odnosima zbog kojih i dolazi do razvoda braka, roditelji su često skloni zaboraviti kako se pri tome osjećaju njihova djeca. U tom procesu, dijete često ima bolna iskustva.

 

Koji problemi se javljaju? Koja prava ima dijete u postupku razvoda i koliko se ona stvarno poštuju? Koje su posljedice roditeljskog sukoba u razvodu braka u odnosu na dijete? Što mogu i moraju učiniti državna tijela da zaštite djecu od nasilja, manipulacija i zlouporaba prava roditelja u postupku razvoda braka? Kako zaštiti najbolji interes djeteta u razvodu braka?  Što djeca osjećaju i žele nam poručiti u postupku razvoda braka?

 

Naši gosti:

  1. Dražen Lalić, sociolog

       2.    Tanja Sever, klinička psihologinja

  1. Ljubica Matijević Vrsaljko, koordinatorica pravnog tima B.a.B.e., odvjetnica
  2. Sanja Sarnavka

 

Biti će nam čast da svojim dolaskom i sudjelovanjem doprinesete diskusiji, a B.a.B.e. će kao organizator, razmišljanja, prijedloge i preporuke dostaviti nadležnim tijelima kao naš zajednički doprinos poboljšanju položaja i zaštite djece u postupku razvoda braka.

 

Javna tribina organizira se u sklopu programa " Savjetovalište za prevenciju, medijaciju i suzbijanje svih oblika nasilnog ponašanja u obitelji" , a uz financijsku potporu  Ministarstva zdravstva I socijalne skrb RH. 

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Posljednje

22. travnja 2024.
Zahvala na donaciji

Ovim putem zahvaljujemo firmi VuMedi d.o.o. i njenim djelatnicima koji su prepoznali rad naše udruge te odlučili svojom velikodušnošću uveseliti naše korisnike skloništa, žene i djecu koja su se našla u teškoj životnoj situaciji i kada im je podrška i pomoć najpotrebnija oni su omogućili da se ne osjećaju zaboravljeno. Veliko hvala žele Vam djelatnice […]

Više
4. travnja 2024.
Tematska sustavna podrška - usklađivanje privatnog i poslovnog života

03. travnja 2024. pet je udruga potpisalo sporazume s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za uključivanje u Tematske sustavne podrške za pet tematskih područja koja će biti značajna za razvoj hrvatskog društva u narednom periodu od četiri godine. Novi projekt udruge B.a.B.e. u okviru Tematske sustavne podrške odnosi se na usklađivanje privatnog i poslovnog života […]

Više
8. ožujka 2024.
Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena slavi postignuća i doprinos žena ekonomskom, socijalnom, kulturnom i političkom životu te služi kao podsjetnik na sva ona još uvijek zatomljena i osporavana ljudska prava.

Više
7. ožujka 2024.
Pokrenuta je nacionalna kampanja podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0

Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije pokrenuli su nacionalnu kampanju podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0.

Više
VIJESTI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram