babe@babe.hr
+385 1 4663 666

18. studenoga 2013.

Dijeljenje Hrvatske

Dijeljenje Hrvatske nekome je očito u interesu. Ono što je tinjalo, danas gori. Na svim razinama. Besmisleni referendum kojim se ništa suštinski neće promijeniti, uspio je pokazati kako konzervativna Hrvatska ne preza pred toršenjem novca kojega nema na pokazivanje svoje snage. Zbivanja u Vukovaru nose još dalekosežnije posljedice. Čemu i za koga?

Nije li bijeda u kojoj veliki dio građanki i građana živi dostatni teret? S kojim se još niti jedna vlada nije znala  nositi i iznaći rješenja barem za neku bližu budućnost. Mladim osobama ne može se ništa obećati, ali ih se može hraniti mržnjom prema drugima i drugačijima. Jadna država u kojoj se 2013., nakon iskustva rata i stradanja, sustavno radi na podjelama, a usuprot zbližavanju.

Izgleda da mržnja i netrpeljivost hrane gladne, tješe tugujuće, bude nadu u beznađu.

Tužno i pretužno.

Ali, kad već je tako kako jest, treba dići svoj glas i pobuniti se protiv dijeljenja i prebrojavanja.

U ime dostojanstva svakog čovjeka, i svih obitelji u kojima vladaju ljubav i razumijevanje, bez obzira na broj i spol članova/ica,  treba na referendumu zaokružiti PROTIV.

U ime zdravog razuma, treba reći DA ćirilici jer pismo nije nikoga ubilo ni unakazilo. Prvi pisani spomenici hrvatskog naroda ispisani su upravo tim pismom. I ne može biti da su svi pripadnici srpske nacionalne manjine krivi za ratna stradanja. I nije moguće da su i djeca koja su rođena iza 1990. u Vukovaru nešto kriva. A kako se osjećaju danas kad se masa odraslih valja ulicama, razbija ploče i viče, a sve zbog piisma koje je dio kulturnog identitea velikog broja ljudi na ovoj planeti?

Tužno i pretužno.

Suština razvijene demokracije jest osiguravanje jednakih prava svakom čovjeku, bez obzira na manjinsku skupinu kojoj pripada, ukoliko svojom drukčijošću ne ugrožava prava drugih. Glasnoj i  ljutitoj većini koja ničim ni na koji način nije ugrožena to valja reći jasno u lice. Bez mržnje, ali opominjućim tonom.

Oni možda ne znaju što čine, ali razumni znaju da njihovi postupci ne donose ništa dobro. Za sve nas koji smo osuđeni jedni na druge.  

Posljednje

22. travnja 2024.
Zahvala na donaciji

Ovim putem zahvaljujemo firmi VuMedi d.o.o. i njenim djelatnicima koji su prepoznali rad naše udruge te odlučili svojom velikodušnošću uveseliti naše korisnike skloništa, žene i djecu koja su se našla u teškoj životnoj situaciji i kada im je podrška i pomoć najpotrebnija oni su omogućili da se ne osjećaju zaboravljeno. Veliko hvala žele Vam djelatnice […]

Više
4. travnja 2024.
Tematska sustavna podrška - usklađivanje privatnog i poslovnog života

03. travnja 2024. pet je udruga potpisalo sporazume s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za uključivanje u Tematske sustavne podrške za pet tematskih područja koja će biti značajna za razvoj hrvatskog društva u narednom periodu od četiri godine. Novi projekt udruge B.a.B.e. u okviru Tematske sustavne podrške odnosi se na usklađivanje privatnog i poslovnog života […]

Više
8. ožujka 2024.
Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena slavi postignuća i doprinos žena ekonomskom, socijalnom, kulturnom i političkom životu te služi kao podsjetnik na sva ona još uvijek zatomljena i osporavana ljudska prava.

Više
7. ožujka 2024.
Pokrenuta je nacionalna kampanja podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0

Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije pokrenuli su nacionalnu kampanju podizanja svijesti o online nasilju prema ženama u sklopu projekta SURF AND SOUND 2.0.

Više
VIJESTI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram