30. studenoga 2017.

Otvoreno pismo udruga i pravnih klinika povodom aktualne krize sustava besplatne pravne pomoći

Zbog ozbiljnih problema u funkcioniranju sustava primarne pravne pomoći, predstavnici udruga i pravnih klinika koji temeljem Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći pružaju građanima i građankama pravne savjete i informacije, uputili su otvoreno pismo Ministarstvu pravosuđa.

U otvorenom pismu posebno upozoravamo na kritično stanje u financiranju sustava besplatne pravne pomoći te smatramo da je nužno preispitati način na koji se financira sustav primarne pravne pomoći.

Potpisnici gore navedenog pisma su: Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije, Pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku "Pro bono", Projekt građanskih prava Sisak, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Ženska udruga Izvor, Informativno-pravni centar Slavonski Brod, Pravna klinika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Centar za građanske inicijative Poreč i B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran.