6. ožujka 2018.

OBILJEŽILI SMO "DAN RUŽIČASTIH MAJICA"

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji se obilježava posljednje srijede u veljači, B.a.B.e., kao udruga koja se bavi borbom protiv svake vrste nasilja, ove godine pripremile su niz radionica i edukacija namijenjenih osnovnoškolcima i osnovnoškolkama.

Tako smo ove godine provele interaktivnu radionicu "Bori se - ili – bježi?.. ili?" kroz koju smo osnovnoškolce naučile kako prepoznati vršnjačko nasilje, koji su njegovi oblici, kako reagirati i kome se obratiti.

Edukacije i radionice "Bori se - ili – bježi?.. ili?" održale smo učenicima i učenicama osmog razreda OŠ Ljubljanica u petak 02.03. te učenicima i učenicama šestog razreda OŠ Voltino u utorak 06.03.

Interaktivne radionice i edukacije uspješno smo provele u sva tri razreda. Uspjele smo usmjeriti učenike/ce da kritičkim razmišljanjem dođu do zaključka kako nijedan oblik nasilja nije opravdan, a kroz inkluzivne aktivnosti potaknule djecu na nenasilan način razmišljanja i empatiju.

Također, kroz edukaciju smo pokušale kod učenika/ica potaknuti razvijanje spoznaje o postojanju nejednakih mogućnosti u društvu te razviti razumijevanje za moguće posljedice koje pojedinac/ka može imati zbog pripadnosti određenoj manjini ili društvenoj skupini.

Na ovaj način smo emancipirano, aktivno i veselo obilježile Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja te, nadamo se, unijele nenasilne obrasce komunikacije među učenicima te porast zajedništva, mira i razumijevanja.

Posljednje

22. rujna 2021.
Empatija sada! Uručenje pisma još jedne Laure premijeru Plenkoviću

Predstavnice udruge B.a.B.e. danas su se okupile uoči početka konferencije „Integrirani pristup u borbi protiv nasilja nad ženama i u obitelji“, ispred hotela Westin gdje je predstavnica udruge Bojana Guberac pročitala anonimno pismo jedne od Laura (čiji podaci su nam poznati) – žene žrtve nasilja u obitelji koja nam se obratila za pomoć i kojoj na […]

Više
8. rujna 2021.
Reakcija na navode koji se pojavljuju u seriji članaka novinarke Jelene Jindre na portalu H-Alter pod nazivom “Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece?”

U svojem svakodnevnom radu svjedočimo tome da se žrtve često boje prijaviti nasilje, a rastući razlog strahu od prijave upravo je i strah da će ih institucije optužiti za “otuđenje” i oduzeti im dijete ako se/ga pokušaju zaštititi od nasilnika. U zadnja dva mjeseca na portalu H-alter izašla je serija članaka novinarke Jelene Jindre pod […]

Više
7. rujna 2021.
Fotkaj, snimi, objavi: Jutros sam stala!

Mreža "4. smjena - nevidljivi rad" čiji je fokus usklađivanje privatnog i poslovnog života žena i muškaraca pokreće kampanju #JutrosSamStala kojoj je cilj osvijestiti javnost o svakodnevnom neplaćenom kućanskom radu koji se smatra „ženskim“.  Peglanje, čišćenje, kuhanje, pranje odjeće, planiranje, briga o djeci... Što bi se dogodilo da žene stanu s kućanskim poslovima? Kaos? Tko […]

Više
VIJESTI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram